Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. upa na mirno leto 2013

Objava: 02. 01. 2013 / 10:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. upa na mirno leto 2013

»Gospod naj vas blagoslovi in vas varuje v novem letu«, je na prvi dan novega leta vernikom preko socialnega omrežja Twitter v sedmih jezikih zaželel sveti oče.

Papež Benedikt XVI. je izrazil upanje za mirno leto 2013. Novo leto je kot potovanje: z Božjo lučjo in milostjo lahko postane 'pot miru za slehernega človeka in vsako družino, za vsako deželo in za celoten svet', je papež dejal v svojem nagovoru pred opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu na prvi dan novega leta. Ob koncu nagovora je sveti oče z okna apostolske palače v številnih jezikih izrekel novoletne želje vernikom po vsem svetu in jih pozval, naj svoje želje in upanja za leto 2013 izročijo in zaupajo Božji Materi Mariji. Po blagoslovu je izrekel še voščilo italijanskemu predsedniku, celotnemu italijanskemu narodu, pa tudi drugim voditeljem, ki so mu poslali praznična voščila, ter pozdravil vse mlade, ki so prišli v Rim na evropsko srečanje taizejske skupnosti.

Na svetu je veliko ljudi, ki si prizadevajo za mir, je dejal papež v nagovoru romarjem, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra. Borci za mir so vsi tisti, ki dan za dnem 'zlo premagujejo z dobroto in močjo resnice, z orožjem molitve in odpuščanja'. Tudi tisti, ki redno in pošteno opravljajo svoje delo ali pa svoje življenje posvečajo znanstvenim raziskavam v službi življenja, služijo miru. Takšni ljudje spodbujajo človečnost in so kot kvas za testo. Pogosto pa svoje delo opravljajo v tišini in neopazno, zaradi česar jih okolica pogosto ne jemlje resno.

Med prvim angelovim češčenjem novega leta je Benedikt XVI. izrekel prošnjo Sveti Devici Mariji, Božji Materi, naj nas vse skupaj blagoslovi, kakor mama blagoslovi svoje otroke, preden se odpravijo na pot.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh