Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. v Nemčiji obiskal bolnega brata

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 19. 06. 2020 / 07:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2020 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. v Nemčiji obiskal bolnega brata

Benedikt XVI. v Nemčiji obiskal bolnega brata

To je prvi obisk 93-letnega zaslužnega papeža na tujem po letu 2013.

Foto: Vatican News


Zaslužni papež Benedikt XVI. je včeraj – v spremstvu tajnika msgr. Georga Gänsweina, zdravnika, bolničarja, predstavnika vatikanske žandarmerije in redovnice – odpotoval v Regensburg na Bavarskem na obisk bolnega starejšega brata, 96-letnega msgr. Georga Ratzingerja. To je potrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža Matteo Bruni.

Letalo je včeraj malo pred opoldnevom pristalo v Münchnu, kjer je zaslužnega papeža pričakal regensburški škof Rudolf Voderholzer. Predsednik Nemške škofovske konference msgr. Georg Bätzing pa je vernike pozval, naj »z molitvijo spremljajo Benedikta XVI. in njegovega brata. Veseli smo, da se je zaslužni papež, dolgoletni član naše škofovske konference, vrnil v domovino, čeprav ob žalostni priložnosti.«


Foto: CNS


Istočasno posvečena v duhovnika

Po besedah Brunija bo Benedikt XVI. med obiskom, »ki bo trajal toliko časa, kolikor bo potrebno«, bival v škofijskem semenišču v Regensburgu. Škof je vernike prosil, daj omogočijo, da bo srečanje bratov ostalo zasebno, brez navzočnosti množic. Za 93-letnega Josepha Ratzingerja, ki vse od upokojitve biva v rezidenci v Vatikanu, je to prvi obisk rodne Nemčije po letu 2013. Po tem letu tudi sicer ni potoval v tujino. Nazadnje je brata Georga v Regensburgu obiskal med pontifikatom leta 2006.

Brata Ratzinger sta – kot je poročal portal Vatican News – vse življenje tesno povezana, v duhovnika pa sta bila posvečena istočasno – 29. junija 1951 v freisinški stolnici. Georg je Benedikta v Vatikanu redno obiskoval med njegovim pontifikatom, pa tudi pozneje. »Od rojstva najprej mi je brat ne le prijatelj, temveč tudi zanesljiv vodnik in trdna točka opore,« je zaslužni papež pred leti povedal o starejšem bratu.

Skupno bogoslužje na Georgovem domu

Kot je danes na družbenem omrežju Twitter sporočila regensburška škofija, sta brata Ratzinger včeraj popoldne na Georgovem domu v Regensburgu skupaj obhajala sveto mašo. Po bogoslužju se je nekdanji papež, »utrujen od potovanja«, umaknil k počitku v tamkajšnje semenišče, zvečer pa je znova obiskal starejšega brata.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh