Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. vabi na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro

Objava: 19. 11. 2012 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. vabi na svetovni dan mladih v Rio de Janeiro

Sveti oče mlade poziva, naj uporabljajo digitalne možnosti sporazumevanja in z njihovo pomočjo posredujejo navdušenje in vero svojim vrstnikom.

Papež Benedikt XVI. je mlade katoličane z vseh celin povabil na svetovni dan mladih v Riu de Janeiru julija prihodnje leto. Odprte roke 'Kristusa Odrešenika', velikega Kristusovega kipa nad brazilskim velemestom, so simbol, kako Bog sprejema slehernega človeka, je papež zapisal v svojem sporočilu mladim, objavljenem minuli petek v Vatikanu.

Benedikt XVI. mlade poziva, naj uporabljajo digitalne možnosti sporazumevanja in z njihovo pomočjo posredujejo navdušenje in vero svojim vrstnikom. »Z navdušenjem ustvarjajte svet, ki bo boljši od današnjega«, papež navaja besede svojega predhodnika, papeža Pavla VI. Globalizacija človeških odnosov le takrat prispeva k človeka dostojnejšim življenjskim pogojem, kadar ne temelji na materializmu, ampak na ljubezni.

Mladi so poklicani, da s pomočjo novih komunikacijskih tehnologij na 'digitalni celini' oznanjajo krščansko sporočilo, še piše Benedikt XVI. Papež obena izraža zahtevo po temeljitejšem ukvarjanju z vsebinami krščanske vere. »Svojo vero morate poznati tako natančno, kot izvedenec za informatiko pozna upravljalni sistem svojega računalnika«, mladim na srce polaga sveti oče, kajti 'bolje ko poznamo Kristusa, več želimo govoriti o Njem; več ko se pogovarjamo z Njim, več želimo govoriti o Njem; bolj ko nas Kristus prevzema, toliko bolj mu želimo približati tudi vse druge ljudi'.

Svetovni dan mladih v Riu de Janeiru prirejajo med 23. in 28. julijem prihodnje leto. Prireditelji računajo s skupno okoli tremi milijoni obiskovalcev. Udeležba Benedikta XVI. na dogodku je precej verjetna, vendar uradnega potrdila iz Vatikana še ni bilo.

Veliki cerkveni dogodek tokrat prirejajo pod geslom 'Pojdite in naredite vse narode za moje učence' (Mt 28,19).

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh