Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Za kristjane je Jezus 'resnični kruh' življenja

Objava: 13. 08. 2012 / 10:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Za kristjane je Jezus 'resnični kruh' življenja

Sveti oče je po včerajšnji molitvi angelovega češčenja izrazil svojo solidarnost z žrtvami naravnih katastrof na Daljnem vzhodu in v Iranu.

Za kristjane je Jezus 'resnični kruh' življenja, ki nas v življenju usmerja in podpira naš obstoj. Tako kot je Jezus s čudežem pomnožitve kruha potešil telesno lakoto svojih učencev, tako nas s svojim učlovečenjem, poslanstvom in z odrešenjem 'nasičuje za večnost', je dejal papež Benedikt XVI. med včerajšnjim nagovorom pred molitvijo angelovega češčenja v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu. »Le v Bogu najdemo svojo pot življenja, pravičnosti, resnice«, je poudaril sveti oče. Benedikt XVI. je obenem pozval vernike, naj ravno v počitniškem času sprejemajo Božje povabilo k evharistiji in obenem k udejanjanju ljubezni do bližnjega.

Hebrejsko ljudstvo je na svoji poti skozi puščavo prejelo 'kruh iz nebes', mano, ki jih je do prihoda v obljubljeno deželo ohranjala pri življenju. Po hebrejskem razumevanju je bil 'resnični kruh življenja, ki je hranil Izrael, Božja postava oz. Božja beseda', je nadaljeval papež. Tora je bila temeljni in trajni dar, zaradi katerega se judovsko ljudstvo razlikuje od vseh drugih narodov, saj mu je bila preko tega daru razodeta Božja volja in prava pot življenja. S tem, ko se je Jezus sam razodel kot kruh iz nebes, je jasno pokazal, da je on sam 'učlovečena Božja Beseda, po kateri lahko postane Božja volja človekova hrana, ki usmerja in vzdržuje bivanje', je pojasnil papež. Ta kruh pa ne nasiči le za trenutek, temveč nas nasičuje za vedno.

»Jezus je živi kruh, ki je prišel iz nebes in nas poživlja«, je dejal sveti oče. »Hranimo se s tem kruhom, da bomo postali eno s Kristusom, da bomo v njem venomer rasli in z njim dosegli večno življenje.«

Po končani molitvi angelovega češčenja je papež Benedikt XVI. pozval k molitvi za vse žrtve nedavnih naravnih katastrof na Filipinih, Kitajskem in v Iranu, obenem pa je izrazil tudi solidarnost z vsemi prizadetimi in trpečimi. Prebivalce na Filipinih in v nekaterih predelih Kitajske je prizadelo silovito deževje, ljudstva v severo zahodnem delu Irana pa se spopadajo s posledicami močnega potresa. Kot je pojasnil sveti oče, je bilo med tema dvema dogodkoma veliko smrtnih žrtev in ranjenih, na tisoče jih je ostalo brez doma, povzročena pa je bila tudi ogromna škoda. Benedikt XVI. je vse vernike povabil, naj se mu pridružjoe v molitvi za vse tiste, ki so izgubili življenje in za vse od tega pustošenja preizkušane osebe.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh