Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beograjski nadškof Hočevar z verniki molil za tatu bogoslužnih predmetov

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 09. 02. 2022 / 12:02
Oznake: Cerkev, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2022 / 12:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beograjski nadškof Hočevar z verniki molil za tatu bogoslužnih predmetov
Tat je verjetno mislil, da je v kovčku kaj vrednega. FOTO: Beograjska nadškofija

Beograjski nadškof Hočevar z verniki molil za tatu bogoslužnih predmetov

Stanislav Hočevar, beograjski nadškof in metropolit, je minuli konec tedna v beograjski stolnici Marijinega vnebovzetja ob sklepu evharističnega češčenja v okviru pobožnosti prvih sobot po navdihu čudovite krščanske geste svoje matere, ki je svoje otroke učila moliti za očetovega morilca, zbrane vernike pozval k molitvi za osebo, ki je ukradla kovček z nadškofovimi bogoslužnimi predmeti.

Kot poroča spletna stran beograjske nadškofije, je zbrana redovniška skupnost pred sklepnim blagoslovom molila za spreobrnjenje osebe, ki je, verjetno ne vedoč, kaj je v kovčku, misleč, da je v njem kaj vrednega, ukradla bogoslužna oblačila in bogoslužne predmete nadškofa Hočevarja.

Ukradeni bogoslužni predmeti med molitvijo za družino pogrešanega Mateja Periša

Nadškof Hočevar je namreč v petek, 4. februarja 2022 zvečer, daroval sveto mašo v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Beogradu, mašni namen pa je bila molitev za družino pogrešanega Splitčana Mateja Periša, ki je 30. decembra 2021 v Beogradu izginil neznano kam, ter prošnja, da bi mladeniča našli živega in zdravega. Po maši so kovček z bogoslužnimi oblačili in drugimi stvarmi nadškofa Hočevarja pospravili v avto, nadškof pa se je skupaj z drugimi duhovniki in Nenadom Perišem, očetom pogrešanega Mateja, odpravil v frančiškanski samostan sv. Antona Padovanskega, kjer so z istim namenom skupaj zmolili večernice in rožni venec.

Neznani storilec je vlomil v nadškofov avto, razbil steklo in iz avtomobila odnesel kovček z bogoslužnimi oblačili in drugimi predmeti.

V tem času je na dvorišču frančiškanskega samostana doslej neznani storilec vlomil v nadškofov avto, razbil steklo in iz avtomobila odnesel kovček z bogoslužnimi oblačili in drugimi predmeti. O vsem je bila nemudoma obveščena policija, ki je odšla na kraj dejanja in opravila preiskavo. Storilca še vedno iščejo.

Bogoslužne predmete je mogoče vrniti na beograjsko nadškofijo ali tamkajšnjo policijsko postajo

Beograjska nadškofija poziva storilca, naj ukradene predmete vrne, saj menijo, da njemu ali komur koli drugemu ne morejo koristiti, morebitne najditelje pa prosijo, naj se obrnejo kar na beograjsko nadškofijo ali najbližjo policijsko postajo.

Mateja Periša pogrešajo od silvestrovega

Splitčana Mateja Periša pogrešajo od silvestrovega: v noči na 31. december je po zabavi v nočnem klubu v Beogradu izginil neznano kam. Nekateri mediji njegovo izginotje povezujejo s preprodajo drog. Matejev oče Nenad je prepričan, da mladenič ni bil nikoli povezan z mamili, kljub vsemu pa si želi le izvedeti, kaj se je zgodilo s sinom. V Beogradu namerava ostati, dokler Mateja ne najde, živega ali mrtvega.

Nalaganje
Nazaj na vrh