Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srbski patriarh na božičnem obisku pri beograjskem nadškofu [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 12. 2021 / 22:06
Oznake: Cerkev, Dogodek, Religija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 22:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srbski patriarh na božičnem obisku pri beograjskem nadškofu [VIDEO]
Srbski pravoslavni patriarh Porfirije in beograjski katoliški nadškof Stanislav Hočevar. FOTO: spletna stran beograjske nadškofije

Srbski patriarh na božičnem obisku pri beograjskem nadškofu [VIDEO]

Posebno ekumensko znamenje v Beogradu: beograjski katoliški nadškof in metropolit Stanislav Hočevar je ob zvokih starodavnih zvonov in veličastnih orgel v tamkajšnji stolnici Marijinega vnebovzetja v pričakovanju božičnih praznikov slovesno sprejel srbskega pravoslavnega patriarha Porfirija.


Kot poročajo na spletni strani beograjske nadškofije, se je beograjski nadškof voditelju Srbske pravoslavne cerkve med srečanjem v začetku tedna zahvalil za vso podporo pri obnovitvenih delih na stolnici in ureditvi novega pastoralnega središča.

Beograjski nadškof se je voditelju Srbske pravoslavne cerkve med srečanjem zahvalil za vso podporo pri obnovitvenih delih na stolnici in ureditvi novega pastoralnega središča.

Patriarh s svojo podporo udejanja smernice ekumenskega načela, po katerem večinska Cerkev v narodu izkazuje pozornost in priznava pravice manjšini, je v nagovoru pojasnil nadškof Hočevar, patriarh Porfirije pa je po navedbah medijev spregovoril o »simbolu naše pristne bratske ljubezni«. Njegovo božično voščilo letos navdihujeta ekumenizem in bratska enotnost.

Srbskega patriarha sta poleg nadškofa Hočevarja med drugimi slovesno pozdravila tudi p. Mihai Gherghel, direktor Srbske Karitas, in Mihael Sokol, župnik in rektor Marianuma.

Božji Sin je prišel na svet, da bi nam prinesel to, kar najbolj potrebujemo, namreč mir. (srbski patriarh Porfirije)

Božji Sin je prišel na svet, »da bi nam prinesel to, kar najbolj potrebujemo, namreč mir,« je v svojem nagovoru poudaril srbski patriarh. Vsem katoličanom in vsem kristjanom, ki božič obhajajo po gregorijanskem koledarju, je zaželel vesele in blagoslovljene božične praznike. Po srečanju je sledil ogled Marianuma, stolnice Marijinega vnebovzetja z okoliškimi stavbami, ki jih trenutno obnavljajo, nato pa se je patriarh ustavil v župnijskem domu, kjer ga je nadškof Hočevar pogostil pri bratski mizi.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh