Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beograjski nadškof na obisku v Ljubljani

Objava: 18. 07. 2011 / 11:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Beograjski nadškof na obisku v Ljubljani

Nadškofa Hočevarja in protojereja stavroforja Bigovića je na ljubljanski nadškofiji sprejel pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik je včeraj na sedežu Nadškofije Ljubljana sprejel beograjskega nadškofa metropolita msgr. Stanislava Hočevarja, protojereja stavroforja in prodekana pravoslavne teološke fakultete v Beogradu Radovana Bigovića ter častnega kanonika Antona Rojca. Nadškof in protojerej stavrofor sta izrazila potrebo in konkretne predloge o nadaljnjem sodelovanju med katoliško Cerkvijo v Sloveniji in pravoslavno teološko fakulteto v Beogradu.

Sogovorniki so se pogovarjali o novem položaju in prihodnjem sodelovanju novih držav, ki so nastale iz nekdanje skupne države Jugoslavije, pa tudi širše v evropskem prostoru. Izpostavili so pomen vizije papeža Janeza Pavla II., naj Evropa zadiha z obema kriloma pljuč. V tem smislu ekumensko sodelovanje na območju srednje in vzhodne Evrope predstavlja nov izziv in možnost medsebojne obogatitve. Srečanje so sklenili z odločitvijo, da bodo s pogovori med Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani, Slovensko škofovsko konferenco ter drugimi visokošolskimi ustanovami in škofijami v omenjenem regijskem področju potekali tudi v prihodnje.

Besedilo, ki ga je pripravil tiskovni predstavnik Nadškofije Ljubljana Boštjan Prevc, objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh