Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beremo z Družino: Pogumno v svobodo

Za vas piše:
K. C.
Objava: 02. 04. 2020 / 11:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 11:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Beremo z Družino: Pogumno v svobodo

Za vas smo pripravili dogodek na Facebooku Beremo z Družino.

Tudi ko ne moremo potovati po svetu, pa lahko vedno in povsod potujemo s knjigo. Dobrodošli med Družininimi knjižnimi policami! Za vas smo pripravili dogodek na Facebooku Beremo z Družino.

Pridružite se nam, povejte nam svoje mnenje o prebranih odlomkih ali pokomentirajte vsebino knjig.



Spremljajte nas, skupaj beremo ob torkih in sobotah. Začeli smo že na veliki četrtek z romanom Sulica. Odlomek iz knjige je prebral knjižni urednik David Ahačič. Iz knjige Stoletna riba Alba je brala dr. Tina Osterman, urednica knjižnega programa Založbe Družina, Mateja Gomboc je brala o svoji junakinji - Polonci, mali in veliki.



Na svetovni dan knjige je prevajalec Niki Neubauer bral iz mednarodne uspešnice Jordana B. Petersona: 12 pravil za življenje, avtorica knjige Družina, vezi treh generacij, dr. Katarina Kompan Erzar, pa je predstavila odlomek o prepletu odnosov in usod, ki so povezane v edinstveno zgodbo - družino.


Mlada pisateljica Karmen Jenič, učiteljica na osnovni šoli, kjer se vsakodnevno srečuje z mladimi, je prebrala odlomek iz svojega, s svetlobnico nagrajenega romana Orientiraj se po soncu, medtem ko je Irenej Osterman, učenec 6. razreda, bral iz super zanimivega stripa - Božji zaklad. Alenka Klemenc je iz knjige Sedem božjih dotikov prebrala, kako naše odločitve na življenjskih prelomnicah postanejo usodne. Prisluhnite zgodbi, ki je prepričljiva in navdihujoča, zgodovinska in sodobna hkrati.



Ana Pavec s knjigo Na pomoč, moji otroci se kregajo na primerih iz resničnega življenja predstavi, kako med otroki spodbujati sodelovanje,dobre odnose in jih uspodobiti, da bodo spore reševali sami. Iz zdravilne knjige svete Hildegarde Hildegardino zdravilstvo od A do Ž pa je brala s. Romana Kocjančič.



Robert Friškovec bere iz nove papeževe knjige Brez njega ne moremo storiti ničesar, v kateri je papež Frančišek nanizal osebne spomine, prispodobe in navdihe. Profesorica in mama Sabina Košmrl Kaučič pa deli z vami modrosti iz knjige Pet jezikov ljubezni najstnikov

Prevajalka dr. Namita Subiotto bere iz romana Balada za Georga Henycha, v katerem goslarski mojster pred svojo smrtjo ustvarja violino, na katero bo igral sam Bog. Knjigo za prvoobhajance, Moje sonce, pa skozi odlomek predstavlja avtorica Ana Pavlek. Zgodba pripoveduje o deklici Zarji, ki bo letos prvoobhajanka. Knjiga bo vašega otroka naučila, kako lahko tisto, kar je od Jezusa prejel, predaja naprej in tako osreči druge.

Seveda brez kuhinje ne gre. Svoje recepte, ki jih redno predstavlja v Družini, je prebrala Mateja Reš, ki je o hrani spregovorila ob knjigi Kuhajmo z Matejo Reš. Iz Rupnikove knjige Umetnost življenja je bral kaplan Janez iz Rakovnika.

Na svetu bi težko našli deželo, ki je tako tesno povezana s čebelarstvom, kot je Slovenija. Zaznamovana je z blestečimi imeni iz čebelarskega sveta, ponaša se s kranjsko čebelo in skoraj vsako slovensko vas krasi vsaj en čebelnjak. Svet čebel, kot ga vidi sam, razkriva Ivan Esenko.

Odpuščanje je za pogumna srca, ker je enako neverjetno kot sama milost. Je sposobnost, proces in vsakodnevno prizadevanje. Na Dolgo pot odpuščanja smo se podali z avtorjem knjige Tomažem Erzarjem.

Na polje milosti Tesse Afshar pa nas je popeljala prevajalka Irena Modrijan. Urednica revije Mavrica Melita Košir je s Knjigo, ki ni marala otrok povedala, kako naj ravnamo s knjigami.

Ilustrirano Sveto pismo, v kateri je z izvrstnimi, nenavadnimi ilustracijami predstavljena Stara zaveza, je predstavila mlada igralka Klara Kastelec. Idealno darilo za god, obhajilo, birmo in poroko!

Za očetovo rojstnodnevno darilo svoji hčerki pa priporočamo knjigo Preden odidem, iz katere je brala prevajalka Mojca Masterl Štefanič. Avtorica knjige Klošarka z Miklošičeve, Tanja Mlakar, bere o usodi Irene, ki jo krute okoliščine in posledična notranja otopelost pahnejo na ulico. Skozi njeno življenje razgrinja avtorica več perečih težav sodobnega časa: nedoslednost v vzgoji, odtujenost zakoncev in nezvestobo, ki vodi v propad zakona.



Prevajalka in urednica Tina Osterman bere delo enega največjih ruskih mislecev in filozofov moderne dobe. Berdjajev je bil velik poznavalec zgodovine, iz katere je znal razbirati znamenja za prihodnost. Prisluhnite odlomku iz knjige Izviri in smisel ruskega komunizma.

Kristina Greif, zakonska in družinska terapevtka, bere o izobraženi mladi Nigerijki, ki so jo pod pretvezo, da bo opravljala pošteno delo, pripeljali v Evropo, nato pa jo prisilili v prostitucijo. Avtorica knjige, Blessing Okoedion je pomemben glas v boju proti modernim oblikam suženjstva. Potuje po svoji domovini in izobražuje v revnih in oddaljenih predelih države o trgovini z belim blagom.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh