Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Betlehemski zvonovi bodo zvonili za mir

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 12. 2015 / 08:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Betlehemski zvonovi bodo zvonili za mir

»Betlehem ostaja mesto miru.«

V soboto, 5. decembra, ob 19. uri in 30 minut bodo zvonovi po vseh cerkvah v Betlehemu zvonili za mir. K udeležbi pri dogodku so prijazno povabljene tudi druge cerkve po svetu.



Cerkev je vstopila v adventni čas, bogoslužno obdobje, v katerem pričakujemo Jezusovo rojstvo. Kot vsako leto je tudi tokrat pozornost usmerjena v Betlehem, mesto Učlovečenja, kjer so priprave na božič že v polnem teku.

Glede na splošno vzdušje, ki trenutno prevladuje v Sveti deželi, so se v Betlehemu sicer odločili izpeljati predvideni koledar dogodkov, vendar z manjšimi spremembami. Odpovedan je tradicionalni obrok po prižigu lučk na božičnem drevescu na Trgu jaslic; mesto je manj okrašeno; nekateri koncerti, ki so bili sprva uvrščeni na program, pa so bili preklicani. Te odločitve so bile sprejete »iz spoštovanja do naših mučencev (Palestincev iz Betlehema, ki so v zadnjih tednih izgubili življenje v spopadih z izraelskimi silami), do njihovih družin in do celotnega položaja«, kot je pojasnila županja mesta Betlehem, Vera Baboun.

»Betlehem ostaja mesto miru«, poudarja Babounova, »in v letošnjem božičnem času moramo bolj kot kdaj koli moliti za mir.« Da bi željo po miru, pravičnosti in dostojanstvu še bolj izpostavili, bodo v soboto po prižigu lučk zazveneli zvonovi po vsem Betlehemu.

Vir: spletna stran Latinskega patriarhata v Jeruzalemu
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh