Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biden nenapovedano v Kijev

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 02. 2023 / 14:13
Oznake: Svet, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 14:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Biden nenapovedano v Kijev
Ameriški predsednik Joe Biden in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. FOTO: FB Joe Biden

Biden nenapovedano v Kijev

Ameriški predsednik Joe Biden je danes nenapovedano obiskal Kijev, kjer se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, so sporočili iz Bele hiše. Ob tem je napovedal novo vojaško pomoč Ukrajini v višini 500 milijonov ameriških dolarjev.

Biden, ki ima na svojem urniku dvodnevni obisk Poljske, je obiskal Ukrajino štiri dni pred tem, ko bo minilo natanko leto dni od začetka napadov.

»Ukrajina stoji, demokracija stoji«

Kot je na družbenih omrežjih zapisal prvi mož ZDA, »leto pozneje Kijev stoji. Ukrajina stoji. Demokracija stoji. Amerika – in svet – stojita ob Ukrajini«. Ob tem je poudaril, da z obiskom Kijeva potrjuje zavezanost ukrajinski demokraciji, suverenosti in ozemeljski celovitosti. Izrazil je prepričanje, da se je ruski predsednik Vladimir Putin hudo motil, ko je pred skoraj enim letom sprožil napad, misleč, da je Ukrajina šibka in Zahod razdeljen.


Zelenski: Bližje zmagi

Zelenski se je na skupni novinarski konferenci zahvalil Bidnu za obisk. »Ta pogovor nas vodi bližje k zmagi,« je sporočil ukrajinski predsednik in ob tem dodal, da potekajo pogajanja o dobavah novih raket dolgega dosega, je poročala STA.

Japonska Ukrajini namenja dodatnih dodatnih 5,5 milijarde dolarjev

Medtem pa je japonski premier Fumio Kishida sporočil, da bo Japonska Ukrajini namenila dodatno finančno pomoč v višini 5,5 milijarde dolarjev oziroma 4,7 milijarde evrov. Napovedal je tudi, da bo v petek, na prvo obletnico ruskega napada na Ukrajino, organiziral virtualno srečanje voditeljev skupine G7, ki ji Japonska trenutno predseduje.


Kupi v trgovini

Izgubljenec
Proza
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh