Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biden uvedel zahtevo po cepljenju zveznih uslužbencev

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 07. 2021 / 08:03
Oznake: Covid
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2021 / 08:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Biden uvedel zahtevo po cepljenju zveznih uslužbencev
Biden upa, da bodo pospešili cepljenje proti covidu-19. FOTO: CNS

Biden uvedel zahtevo po cepljenju zveznih uslužbencev

Ameriški predsednik je odredil, da se morajo vsi zvezni uslužbenci in zvezni pogodbeniki ZDA cepiti proti covidu-19 ali pa bodo morali obvezno nositi zaščitne maske, ohranjati varnostno razdaljo in opravljati redne teste.

Ameriška zvezna vlada neposredno zaposluje štiri milijone ljudi, ob vseh pogodbenikih pa se bo moralo cepiti ali sprejeti varnostne ukrepe še sedem milijonov ljudi, poroča STA.

Polno cepljenih 60 odstotkov prebivalstva

Po znanih podatkih je v ZDA polno zaščitenih 164 milijonov ali 60 odstotkov odraslega prebivalstva. Z enim odmerkom je cepljenih 69 odstotkov Američanov, čeprav si je Biden želel, da bi že do 4. julija, ko ZDA praznujejo dan neodvisnosti, najmanj z enim odmerkom cepili 70 odstotkov ljudi.

Obvezno cepljenje tudi v Googlu in Facebooku?

Obvezno cepljenje uvajajo ali napovedujejo tudi v več mestih in velikih podjetjih. Tako naj bi se po poročanju medijev vsi zaposleni v Googlu v ZDA, ki se bodo vrnili v svoje pisarne, obvezno cepiti, čeprav so v tem velikanu delo od doma podaljšali do 18. oktobra. Podobne napovedi prihajajo tudi s strani Facebooka, čeprav še ni znano, kdaj se zaposleni vračajo na delovna mesta. Apple medtem še ni uvedel obveznega cepljenja, je pa prestavil vračanje zaposlenih v pisarne.

Nalaganje
Nazaj na vrh