Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov kapele in obnovljenih Družininih prostorov [FOTO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 06. 2022 / 18:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 19:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov kapele in obnovljenih Družininih prostorov [FOTO]
Predsednik SŠK Andrej Saje med blagoslovom kapele. FOTO: Marjan Pogačnik

Blagoslov kapele in obnovljenih Družininih prostorov [FOTO]

Za Družino in njene sodelavce je današnje popoldne minilo v znamenju obiska slovenskih škofov. Predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof Andrej Saje je namreč blagoslovil kapelo Utelešenja Božje Besede in obnovljene prostore Družine na Krekovem trgu v Ljubljani.

Direktor Družine Tone Rode je izrazil veselje nad obiskom škofov in poudaril, da je za Družinin kolektiv blagoslov zelo pomembno dejanje. »V zadnjem letu smo praznovali 70-letnico, v zadnjih desetih letih pa smo šli skozi različne spremembe v smeri izboljševanja našega poslovnega dela, profesionalnega pristopa in razvoja na vseh področjih.«

Direktor Družine Tone Rode. FOTO: Marjan Pogačnik

Predani delu in usidrani v Kristusu

Današnji blagoslov kapele in drugih prostorov je spomin in opomin na to, kar je zares bistveno. »Pri delu moramo biti v največji meri profesionalni in obenem usidrani v Kristusu kot resnični kristjani. Z vašim obiskom utrjujete našo pot, za kar smo vam iskreno hvaležni,« pravi Rode.

 FOTO: Marjan Pogačnik

Človeška beseda ima veliko moč

Škof Saje je sodelavcem Družine čestital za novo pridobitev. »Resnično je pomembno, da se ob našem delu vedno znova vprašamo, kaj in kako delamo, od kod prihajamo in kam gremo. Vemo, kakšno moč ima človeška beseda. Ta beseda lahko gradi naše odnose in medsebojne razmerja v službi, družini in družbi. Lahko pa beseda tudi ruši, zaradi njih lahko nastanejo celo vojne.«

 Škof Saje: Beseda lahko gradi ali ruši naše odnose. FOTO: Marjan Pogačnik

Vsak ima pomembno vlogo

Še veliko večjo moč pa ima Božja beseda, je nadaljeval škof Saje, »ki je, kot pravi Sveto pismo polno Svetega duha. Mi smo služabniki te besede. Naša dolžnost je, da jo spoštljivo beremo, premišljujemo in iz nje črpamo navdiha za naše delo. Navdušujejo me barve v kapeli, ki odsevajo sončno svetlobo v vseh sončnih frekvencah. Da bi tudi mi tako vsi skupaj v svoji različnosti oznanjali evangelij, ne glede na to, kaj delamo.« Vsak od nas ima pomembno vlogo, saj imamo po krstu karizme, po katerih deluje Sveti duh, je zbranim položil na srce novomeški škof.

Slovenski škofje v kapeli Utelešenja Božje Besede. FOTO: Marjan Pogačnik

»Vsi elementi v kapeli zasledujejo rdečo nit prenove poslovno-uredniškega dela prostorov naše hiše. Prenova je delo arhitekturnega biroja Demšar arhitekti, k oblikovanju pri opremi pa smo povabili slikarko Miro Ličen Krmpotić in kiparja Mirsada Begića,« je po blagoslovu dejala vodja marketinga pri Družini Manica Ferenc.

Več utrinkov z blagoslova v spodnji fotogaleriji Marjana Pogačnika.


Kupi v trgovini

Nisem angel
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh