Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov obnovljenega župnišča v Radečah

Za vas pišejo:
Helena Adamič, Jože Potrpin
Objava: 05. 09. 2021 / 14:55
Oznake: Maša, Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2021 / 06:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslov obnovljenega župnišča v Radečah
Dom je blagoslovil nadškof Stanislav Zore. FOTO: Jože Potrpin

Blagoslov obnovljenega župnišča v Radečah

Radeče so danes le dočakale že preteklega oktobra načrtovan blagoslov obnovljenega župnišča, na katerem je mašo daroval nadškof metropolit Stanislav Zore.

Mašo je nadškof Stanislav Zore opravil ob somaševanju župnika in dekana Mira Berglja. Nadškof je toplo pozdravil vse prisotne in se na začetki pridige zahvalil vsem, ki so prispevali k temu, da je župnišče obnovljeno in bo zmoglo služiti svojemu namenu. V pridigi se je v navezavi na vlogo župnijskega doma v življenju faranov dotaknil tudi Jezusovega vzklika Efeta - Odpri se! In poudaril, da to pomeni, na stežaj. 

FOTO: Jože Potrpin

Najprej svoje srce, svojega duha, svojo notranjost, da bodo mogla biti odprta tudi tvoja ušesa in bo tvoj jezik mogel prav govoriti. Namen župnijskega doma je namreč, da se v njem srečujemo kot Kristjani, ljudje, v njem praznujemo in žalujemo, da se v njem naše veselje množi in da se v njem tolaži naša žalost. Da v njem poglabljamo svojo vero in medsebojno prijateljstvo. 

Zato naj ljudje v resnici to župnišče dojemajo kot povabilo, zato, da se v njem srečujejo in oblikujejo človeško in krščansko skupnost v tem kraju. Da je hiša dom, mora biti naseljena. Hiša brez prebivalcev je le prehodna postaja. Tudi župnijski dom more postati dom le na način, da smo v njem doma in v njem skupaj rastemo. (nadškof metropolit Stanislav Zore)

To leto župnijska cerkev v Radečah slavi 110. obletnico izgradnje in posvetitve, nov župnijski dom pa je pridobitev, ki se je farani danes izjemno veselijo. Njegova sedanja podoba izvira iz 19. stoletja, danes pa ga krasijo nova streha, nova fasada in nova vrata.  Nekaj župnijskih dejavnosti in dogodkov se sever odvija tu, nekaj pa v pastoralnem centru, Domu sv. Petra.  


Nalaganje
Nazaj na vrh