Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov reliefa v avli nove Nevrološke klinike

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 21. 12. 2009 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blagoslov reliefa v avli nove Nevrološke klinike

Veliki relief bo blagoslovil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo nocoj ob 19.30 v avli nove Nevrološke klinike UKC Ljubljana na Zaloški cesti 2 v Ljubljani blagoslovil veliki relief.

Veliki relief, delo kiparja Andreja Grabrovca Gaberija z naslovom Angelci lepo pojejo, sta Nevrološki kliniki UKC Ljubljana podarili Fundacija Harfa in Srednjeevropska iniciativa KD Harfistično omizje, ki delujeta v evropskem prostoru s poslanstvom povezovanja kulture, prosvete in gospodarstva pod okriljem projekta z naslovom Evropski univerzitetni mostovi.

Otvoritev in blagoslov reliefa so organizatorji postavili v adventni čas, saj je to čas pričakovanja in priložnost za dobra dela. Izbrani motivi reliefa spominjajo na trenutke, ko človeku lahko pomagajo samo še zdravnik, Bog in angelski zbor. Motiv reliefa je zanimiv za širšo javnost, saj Cerkev preko bogate simbolike angelov varuhov lahko spregovori tudi tam, kjer se morda zdi, da prevladujeta obup in zlo ter ni prostora za Boga.

Dodatne informacije dobite na sedežu ustanove Fundacija Harfa na Barjanski cesti 3 v Ljubljani, tel. 01/427–17–52, e-naslov: fundacija.harfa@amis.net.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh