Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslovili Trg Jožefa Gomboca v Radljah ob Dravi

Za vas piše:
Sašo Popijal
Objava: 07. 10. 2021 / 08:19
Oznake: Duhovnik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2021 / 09:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Blagoslovili Trg Jožefa Gomboca v Radljah ob Dravi
Trg je blagoslovil mariborski nadškof Alojzij Cvikl. FOTO: S. P.

Blagoslovili Trg Jožefa Gomboca v Radljah ob Dravi

Župnijo Radlje je skoraj 40 let kot dušni pastir vodil župnik Jožef Gomboc. Ko je pred štirimi leti prenehalo biti njegovo utrujeno srce, je župan na dan njegovega pogreba obljubil, da bo trg med župnijsko cerkvijo in župniščem prenovil ter poimenoval v »Trg Jožefa Gomboca«.

Uresničitev te obljube smo dočakali na eno od minulih nedelj. V župnijski cerkvi sv. Mihaela so k oltarju pristopili nadškof msgr. Alojzij Cvikl, župnik in prodekan Jože Poljanšek, Jure Sojč ter stalna diakona Blaž Kristan in Sašo Popijal. Pri slovesnosti so bili med verniki navzoči tudi sorodniki pokojnega Jožefa Gomboca. Prepeval je mešani pevski zbor Sveti Mihael pod vodstvom Urške Horvat.

Od sedaj bosta ime Trg Jožefa Gomboca nosila župnišče, kjer biva tudi skupnost jezuitov, in Mihaelov dom. FOTO: S. P.

Trg srečevanja, povezovanja in sodelovanja

Po sveti maši sta sledila blagoslov in odprtje trga. Kot je v nagovoru dejal nadškof Cvikl, naj bo to trg srečevanja, povezovanja in sodelovanja. Župan Alan Bukovnik pa je ob tej priložnosti zaželel, da bi s trgom ohranili spomin in neizbrisen pečat za boljši jutri, ki ga je nekdanji župnik pustil v župniji, mestu in občini. Vsi si želimo, da bi trg ostal odprt ter dostopen za vse ljudi od blizu in daleč.

FOTO: S. P.

Potrpežljivo prenašal bolezen

Župnik Gomboc se je veselil obnove cerkva, novih orgel in zvonov, nove maše. Z besedo in zgledom je gradil odnose med farani, za kar je prejel tudi občinsko priznanje. Potrpežljivo je prenašal bolezen ter z očetovsko ljubeznijo pristopal do vsakega. Nadškof se je zahvalil vsem, ki so v času upravljanja župnije priskočili na pomoč, še posebej s. Marti Zadravec HMP, ki je prejela priznanje za 50 let katehetskega delovanja.


Nalaganje
Nazaj na vrh