Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo l'aquilska bazilika dovolj varna za papeža?

Objava: 21. 04. 2009 / 08:53
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bo l'aquilska bazilika dovolj varna za papeža?

V pričakovanju papeževega obiska, ki po potresno območje obiskal 28. aprila, v L'Aquili preverjajo varnost v potresu močno poškodovane bazilike Santa Maria di Collemaggio, ki ji grozi udrtje. Kot so poročali italijanski mediji, poveljnik gasilcev v abruški prestolnici, Roberto Lupica, osebno zavzel za poznoromanska sveta vrata, ki so jih s pomočjo žerjava sneli s severnega pročelja bazilike.

Lupica je pojasnil, da položaj ni kritičen. Dva manjša delca bi se sicer še lahko odkrušila, vendar 'bomo poskrbeli za to, da ne bo nikakršnih težav, ko nas bo obiskal Sveti oče.

Kor l'aquilske bazilike je bil v potresu močno poškodovan. Bazilika je na seznamu znamenitosti, ki naj bi jih papež 28. aprila obiskal.

L'aquilska bazilika je edina katoliške cerkev, ki premore sveta vrata za vsakoletni odpustek. Za cerkveno opremo je poskrbel domačin iz Abruzzov, papež Celestin V., ki je romarjem, če so baziliko obiskali 28. ali 29. avgusta, podeljeval odpustke za vse posvetne grehe. 'Perdonanza' (odpuščanje) še danes velja za enega največjih praznovanj na tem območju.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh