Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo Ljubhospic rešil Hišo hospic?

Za vas piše:
K. C.
Objava: 07. 07. 2015 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bo Ljubhospic rešil Hišo hospic?

Bo Ljubhospic rešil Hišo hospic?

Ljubljanski mestni svet je 6. julija dal soglasje Lekarni Ljubljana, da ustanovi zavod za opravljanje hospic dejavnosti Ljubhospic.

Hiša hospic sameva. Foto: Tatjana Splichal

Ljubljanski mestni svet je v ponedeljek, 6. julija, dal soglasje Lekarni Ljubljana, da ustanovi zavod za opravljanje hospic dejavnosti Ljubhospic, s katerim bi Lekarna Ljubljana finančno pomagala Hiši hospic in ji omogočila nadaljevanje paliativne oskrbe bolnikov.

Ljubhospic bi sredstva za delovanje dobil z donacijami, prostovoljci in morebitnimi drugimi viri, razliko potrebnih finančnih sredstev pa bi zagotovila Lekarna Ljubljana.

Slovensko društvo hospic predlaga sejo

Vendar pa je Slovensko društvo hospic, ki je v Hiši hospic opravljalo dejavnost, v pismu opozorilo, da ni bilo dovolj vključeno v razpravo glede reševanja finančnih težav Hiše hospic, zato so predstavniki društva predlagali odločanje na naslednji seji, na katero bi bili vabljeni tudi oni.

Hiša hospic, ki se je ob prostovoljnem delu financirala prek zbranih donatorskih sredstev in s sofinanciranjem iz proračunskih sredstev občine, je nehala delovati maja letos. Zmanjkalo ji je namreč finančnih sredstev, imela je tudi večje neporavnane obveznosti. Poleg tega ji v pogajanjih z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstvom za zdravje ni uspelo najti sistemske rešitve za financiranje.

V Lekarni Ljubljana predvidevajo, da bi Hiša hospic lahko znova sprejela bolnike jeseni.

Vir: STA

Preberite tudi:

Hiša hospic išče rešitev

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh