Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi Korošec neprekinjeno igral na harmoniko skoraj 54 ur - dovolj za Guinnessov rekord? [VIDEO]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 30. 04. 2023 / 11:22
Oznake: Dogodek, Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2024 / 18:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi Korošec neprekinjeno igral na harmoniko skoraj 54 ur - dovolj za Guinnessov rekord? [VIDEO]
Anže je na harmoniko igral od petka, od 9. ure dopoldne. FOTO: FB Anže Krevh

Mladi Korošec neprekinjeno igral na harmoniko skoraj 54 ur - dovolj za Guinnessov rekord? [VIDEO]

Anže Krevh iz Josipdola iz Ribnice na Pohorju si je zadal poseben cilj – doseči Guinnessov rekord v najdaljšem neprekinjenem igranju na harmoniko. Na frajtonarico je začel igrati v petek, 28. aprila, ob 9. uri. Anže je rekord danes popoldne dosegel in presegel, saj je raztegoval meh kar 53 ur in 53 minut.

Anže Krevh je 22-letni glasbenik, ki diatonično harmoniko igra profesionalno, osvojil je že več kot trideset prvih mest, šest drugih in eno tretje mesto, poroča spletni portal koroskenovice.si. Med drugim je absolutni državni in evropski prvak, v letu 2019 pa je postal tudi absolutni svetovni prvak. Po poklicu je sicer diplomiran inženir mehatronike.


»Noro, kar mi je uspelo«

Kot je povedal za portal lokalec.si, je s tem, kar mu je uspelo, več kot zadovoljen. »Ne le meni, celotni ekipi, podpornikov, brez njih takega rezultata ne bi bilo. Fenomenalno. Ne morem verjeti. Vse kar sem si zastavil sem osvojil. Noro, skoraj nemogoče, da bi lahko verjel, da je vse to res. Ampak je.« Najprej se bo skušal dobro naspati, harmoniko pa bo morda v roke prijel že jutri. 

Prejšnji rekord presegel za več kot dve uri

Mlad Korošec si očitno rad postavlja vedno nove izzive. Med 28. in 30. aprilom se je namreč odločil, da bo postavil nov mejnik v najdaljšem igranju na harmoniko, ki je potekalo v hotelu v Radljah ob Dravi. Dosedanji rekord je imela v lasti Francozinja Christelle, ki ga je postavila lani med 25. in 25. junijem, to je 51 ur in 43 minut.


Pripravljenih 250 pesmi

»V mojem repertoarju je zbranih približno 250 pesmi. Posamezna pesem mora po pravilih trajati najmanj dve minuti in se sme ponoviti na štiri ure. Organizacija pa ne bi tako gladko stekla brez moje neutrudljive ekipe, ki jih šteje kar 17 članov, ki bodo ob meni ob postavljanju rekorda skrbeli za moje zdravje in dobro počutje, za katerega pa bodo poskrbeli tudi tamkajšnji gledalci in podporniki,« je pred začetkom podviga pojasnil Anže.

Harmoniko mu je v otroških letih kupila babica

Njegov oče Marijan Krevh je za lokalec.si povedal, da je Anže kazal zanimanje za harmoniko že v otroških letih, ko mu jo je kupila babica. V družini se sicer nihče ne ukvarja z glasbo. Ker prihajajo iz Ribnice na Pohorju, je v njem zagotovo pohorska trma, je v šali še dodal oče Marijan. Po pravilih je imel lahko Anže po vsakih 60 minutah igranja pet minut pavze ali pa je igral več ur skupaj in temu primerno podaljšal pavzo.

Kupi v trgovini

Glasba govori (28232)
Figure Willow Tree
44,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh