Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo Tim Gajser nastopil tudi pred slovenskimi gledalci?

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 26. 08. 2022 / 18:51
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2022 / 19:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bo Tim Gajser nastopil tudi pred slovenskimi gledalci?
Tim Gajser (na sredini) na novinarski konferenci v Mariboru. Levo ob njem predsednik AMZS Andrej Brglez. FOTO: Twitter

Bo Tim Gajser nastopil tudi pred slovenskimi gledalci?

Čeprav se sezona še ni končala, je že nekaj časa znano, da bo slovenski motokrosist Tim Gajser še četrtič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP, kar mu je uspelo že v letih 2016, 2019 in 2020. Leta 2015 pa je slavil še v razredu MX2. Predsednik AMZS Andrej Brglez pa je napovedal, da bo tudi Slovenija v prihodnje gostila dirko za svetovno prvenstvo.

Že po dirki na Finskem je Gajser, ki bo na malo mašo (8. septembra) dopolnil 26 let, lahko visoko dvignil roke v zrak, saj si je pred tekmeci nabral neulovljivo prednost. Potem ko se je vrnil s predzadnje tekme v Franciji, so v AMZS danes v Mariboru zanj pripravili sprejem.

Bile so noči brez spanca

Po besedah novega svetovnega prvaka je bila letošnja sezona zelo naporna. »Čeprav imam že nekaj izkušenj in sem osvojil že peti naslov svetovnega prvaka, pa je bila zadnja sezona nekaj posebnega. Bile so tudi noči brez spanca, tudi na zadnjih dirkah nisem bil najboljši. Na njih sem čutil veliko pritiska, ne toliko od drugih, bolj od samega sebe.«

Na zadnjih dirkah ni bil dovolj sproščen, vožnje pa niso bile perfektne, je povedal, »a se je trdo delo med zimo obrestovalo, celoten trud pa je bil poplačan z naslovom svetovnega prvaka«.

Bolezen ga je nekoliko zaustavila

Uvod v sezono je ocenil kot zelo dober. Prvih sedem tekem je bilo vrhunskih. »Potem je prišla bolezen, ki me je malce ustavila, dober mesec nisem bil pravi, kar se je najbolje videlo na dirkah za VN Sardinije, Španije in Francije. Nekaj časa sem potreboval, da sem ujel pravi ritem. Proti koncu sezone sem malce preveč začel 'študirati', sicer ni bilo toliko taktiziranja z moje strani, bolj sem se začel obremenjevati z naslovom svetovnega prvaka.«

Zadnja dirka v letošnji sezoni bo 4. septembra v Afyonkarahisaru v Turčiji.

Brglez: »V Slovenijo bomo pripeljali dirko«

Predsednik AMZS Andrej Brglez je na današnjem sprejemu v Mariboru ljubitelje motošporta navdušil z naslednjo izjavo: »V Slovenijo bomo pripeljali dirko za svetovno prvenstvo. Prav je, da petkratni svetovni prvak dobi tudi domačo tekmo. Ta bo seveda na Štajerskem, pred njegovimi najbolj zvestimi privrženci«, ki je povedal, da bo v zelo kratkem času razkril vse podrobnosti v zvezi s tem.

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh