Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bo vaša župnija dobila novega župnika?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 08. 2019 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2019 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bo vaša župnija dobila novega župnika?

Bo vaša župnija dobila novega župnika?

Avgust je v Cerkvi v Sloveniji v znamenju premestitev in osebnih sprememb duhovnikov.
Avgust je v Cerkvi v Sloveniji v znamenju premestitev in osebnih sprememb duhovnikov, zato je prav tej temi posvečena prva avgustovska številka Družine.

Kakšna preizkušnja je za duhovnika premestitev v drugo župnijo? Prihaja v novo občestvo s strahom, negotovostjo ali je morda premestitev tudi veselje in izziv? Kakšne so težave in kaj je pri tem prehodu duhovniku v pomoč? Na ta vprašanja odgovarjajo nekateri duhovniki, o tem, kako poteka proces premestitev in sprememb, pa nam je razkril Franc Šuštar, ljubljanski pomožni škof in generalni vikar.

Med drugim smo obiskali tudi ekumenski pogovor z ruskimi gosti, ki so Slovenijo obiskali v okviru spominske slovesnosti pri Ruski kapeli pod Vršičem.

Vsako nasilje za seboj pušča uničenje, tako jih je puščalo tudi divjanje Islamske države. A sovraštvo ni uničilo na stotine starih krščanskih rokopisov, ki naj bi se vrnili v samostan, ko bo ta obnovljen.

Nemirni Irak pa bo morda ob zgodovinski papažev obisk. Papež Frančišek je že v začetku junija znova izrazil željo, da bi rad obiskal Irak, kar pa morda ne bo mogoče zaradi varnosti. Zaskrbljenost vzbujajo predvsem napetosti med Iranom in ZDA.

Konferenca redovnih predstojnikov in predstojnic v Sloveniji je konec aprila p. Milana Kosa imenovala za novega predsednika uprave Aninega sklada. Več o njem si preberite v novi, 31. številki Družine, kjer najdete tudi devet načinov molitve na kratko.

Vabljeni k branju!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh