Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bodi vedno vesel

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 06. 06. 2015 / 15:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bodi vedno vesel

Bodi vedno vesel

Na Rakovniku pri Ljubljani so v soboto, 6. junija, bile Mavrično-katehetske igre.

 

Na Rakovniku se je danes odvijal največji otroškifestival ob sklepu veroučnega leta Mavrično-katehetske igre in Čarno jezero, nakaterem se je zbralo več kot 600 udeležencev. "Bodi vedno vesel," jemlade udeležence vabilo letošnje geslo. Ob vstopu na prizorišče sta jih vpreobleki pričakala don Bosko in Dominik Savio in jih povabila, da dobronamerijo žogo in z njo ciljajo v tarče, kjer so bile zapisane vrednote, kivodijo po poti svetosti: odpuščanje, vljudnost, podarjanje in druge.  

 

 

V znanju se je ob zaključku Mavrično-katehetskih iger pomerilo 14 skupin od 16, kolikor jih je letos sodelovalo. Največ znanja so pokazali Mavrični junaki iz župnije Dobrovnik, ki so v napetem finalnem kvizu - pripravili so ga ugankar Andrej Praznik, Slovenski katehetski urad in Kristina Vrčon Jejčič, povezoval pa Jure Sešek - premagali odlične tekmovalce iz Šentvida nad Ljubljano in prejeli pokal iz rok Toneta Rodeta, direktorja Založbe Družina in urednice Mavrice Melite Košir.  

 

 

Nasmeh na obraze so pričarale pestre delavnice:čarodej Andrej je navdušil s triki v verzih, z Dominikom Savijem so se učilimoliti pred Lurško kapelo in tudi urjenja psa; da lahko božamo pajke in žuželkeso se prepričali v delavnici, ki jo je pripravil ljubljanski živalski vrt,preverili so, kako deluje gasilski avtomobil, se pomerili v malih sivihcelicah. Na delavnici Slovenske Karitas so se poučili, kako se zavarujejo predtrgovino z ljudmi, preizkusili so se v skavtskih veščinah, pri sestrah HMP so spoznalimisijonarke upanja, igrali košarko, evropsko igro, se čudili žogi velikanki inspoznali Veliko knjigo zabave. Tisti, ki so med letom sodelovali pri Bralnihmišicah, so prejeli priznanja za prebrane knjige in lepo knjižno nagrado.

 

 

Čarni dan na Rakovniku so sklenili s posebno mašo zaotroke, z uvodno pesmijo so se spomnili apostola mladih, svetega Janeza Boska,in skorajšnje 200-letnice njegovega rojstva. Inšpektor salezijancev JanezPotočnik je med pridigo otroke vprašal, kdaj so bolj veseli, ko dobijo dobrooceno, ker so nekaj preplonkali ali prepisali od sošolca, ali takrat, ko so sijo zaslužili z učenjem. Povprašal jih je tudi, ali so bolj veseli, kadar sespovejo vseh grehov, ali takrat, ko tiste bolj zoprne zamolčijo, in jihpovabil, naj bodo v življenju temeljiti.

 

 

Množici zavzetih animatorjev, voditelju SMC-ja JuretuBabniku, skupnosti salezijancev in vsem drugim, ki so pomagali pripravljati tafestival, sta se ob koncu zahvalili Ana Hrbljan in Melita Košir.

 

 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh