Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Bog je naše upanje«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 13. 04. 2021 / 08:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2021 / 14:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Bog je naše upanje«

»Bog je naše upanje«

Izšla je nova številka revije Beseda med nami za meseca maj in junij.
»Dandanes smo zaskrbljeni zaradi krize, ki nas je zajela ob pandemiji. Posledica krize so nemir, strah pred prihodnostjo, povečanje raznovrstnih zasvojenosti, negotovost glede delovnih mest in zaslužka pa tudi izkoriščanje nekaterih. Naš odrešenik Jezus s svojim vstajenjem res ni odpravil trpljenja in zla na svetu, je pa zlo in trpljenje pri sami korenini premagal. Bog je tudi v tej stiski naše veliko upanje na izboljšanje pandemijskih razmer in v drugačno prihodnost, po drugi strani pa smo tudi mi vsi povabljeni k medsebojni pomoči, solidarnosti in velikodušnosti. Nositi vero samo v srcu ne zadostuje. Moramo jo izpovedovati, širiti in izpričevati z besedami in zlasti s svojimi dejanji, z življenjem,« je v uvodniku nove številke Beseda med nami zapisal odgovorni urednik Franci Petrič.

V novi številki poleg vsakodnevnih premišljevanj (od 1. maja do 30. junija) ne spreglejte treh poglobljenih esejev.

Prvi esej obširno predstavi delovanje Svetega Duha. O njem pravijo, da je še vedno za mnoge neznana Božja oseba, (pre)malo poznani Bog.

V drugem eseju se srečamo z Božjim usmiljenjem. To bo zelo dobrodošlo razmišljanje ob prazniku Srca Jezusovega.

Nazadnje pa naj vas ob prazniku Rešnjega telesa nagovori blaženi Karlo Acutis s svojim osebnim odnosom do Jezusa, posebej v evharistiji. Ta italijanski mladenič je pravi zgled za vse sodobne kristjane!

Naj vam razmišljanje in molitev ob reviji Beseda med nami pomaga, da boste sredi današnjega sveta odkrili delovanje Svetega Duha, in naj nam On podeli živo vero, odprto in dobro srce ter veliko ljubezni, ki je sposobna spremeniti nas same in svet.


Preberite še:
- Aplikacija Beseda med nami v velikem tednu in aprilu


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh