Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Bog ni pozabil, mi pozabljamo«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 03. 2020 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2020 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Bog ni pozabil, mi pozabljamo«

»Bog ni pozabil, mi pozabljamo«

Nadškof Zore je v času epidemije posvetil Jezusovemu in Marijinemu srcu vse verne Slovence.

Foto: B. P.


Sv. Marjeta Marija Alakok je zapisala: »Ni krajše poti do popolnosti, niti bolj gotovega sredstva za zveličanje, kot je posvetitev Božjemu srcu. Nihče se ne bo pogubil, kdor bo Jezusovo srce častil in se mu posvetil.« Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu ni le enkratno dejanje, temveč jo s svojim življenjem vsak dan znova potrjujemo in obnavljamo. Negotovi časi so tudi slovenske škofe spodbudili k posvetitvi vseh vernih Slovencev, še posebej tistih, ki epidemijo koronavirusa najbolj občutijo na svoji koži.

Na letošnji praznik Gospodovega oznanjenja je 24 svetovnih držav, med njimi Španija, Poljska, Portugalska, Madžarska, Indija in Mehika, v Fatimi obnovilo posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu kot odziv na pandemijo koronavirusa. Fatimski škof, kardinal Antonio Marto, je tedaj posebej izpostavil otroke, ostarele in najranljivejše, Marijo pa prosil, naj »potolaži zdravnike, medicinske sestre, zdravstvene delavce in prostovoljce, okrepi družine, nas pa utrdi v solidarnosti.«



Dogodki, kot je epidemija, nas spomnijo, da je Bog naš Oče

Zgledu mnogih držav so sledili tudi slovenski škofje, ljubljanski nadškof Stanislav Zore je v ponedeljek zvečer po končani molitvi rožnega venca, ki jo je prenašal Radio Ognjišče, posvetil verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19, zdravstveno osebje, državne voditelje in vse, ki pomagajo v času epidemije. »Večkrat smo že zmolili molitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu srcu, ki je ne obnavljamo, ker bi Bog pozabil, da smo se mu posvetili, pač pa zato, ker mi pozabljamo na svoje posvetitve in obljube. Zato nas dogodki, kot je ta epidemija, spomnijo, da je Bog naš Oče in da nas čaka, kot na pragu svojega doma, da bi nas objel in poljubil,« je poudaril Zore.

Vsi, ki so se Jezusovemu in Marijinemu srcu že posvetili, so bili povabljeni, da so molitev vzeli kot obnovitev posvetitve, ostali pa, da so se povezali v duhu in molitvi. Bistvo posvetitve je zavestna in popolna odpoved grehu, zapeljivosti zla in hudemu duhu ter nepreklicna podaritev Marijinemu in po njem Jezusovemu srcu, kot odgovor na njuno ljubezen. S to posvetitvijo se zavestno obnovi in poglobi krstna posvetitev Bogu.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh