Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Bog želi, da bi se vsi ljudje rešili«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 30. 09. 2019 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2019 / 09:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Bog želi, da bi se vsi ljudje rešili«

Pred začetkom izrednega misijonskega meseca je Misijonsko središče Slovenije pripravilo prireditev na Svetih Višarjah.
Pred začetkom izrednega misijonskega meseca je Misijonsko središče Slovenije v soboto, 28. septembra, pripravilo prireditev na Svetih Višarjah. V cerkvi Višarske Matere Božje je mašo daroval upokojeni koprski škof Metod Pirih s somaševanjem misijonarjev.

Misijonarji doma in po svetu

Škof Pirih se je v pridigi navezal na misijonsko temo. »Misijonska razsežnost Cerkve je bistvena sestavina našega dela in našega oznanjevanja. Dve tretjini človeštva še ne ve nič o odrešenju. Kristus vsakega od nas zavezuje in kliče k misijonskemu delu: ene, naj gredo v misijone, druge, naj bomo misijonarji doma z vso odprtostjo, povezanostjo, molitvijo in pomočjo, ki jo potrebujejo naši misijonarji v misijonskih deželah.«

Dodal je, da se misijonsko poslanstvo kaže tudi sodelovanju med različnimi Cerkvami in cerkvenimi občestvi. Prvenstveno so k misijonskemu poslanstvu poklicani duhovniki, vendar pa ta zadeva vse vernike, še posebej mlade, saj »Bog želi, da bi se vsi ljudje rešili in da bi po služenju Cerkve vsi prišli do spoznanja resnice in doživeli Božje usmiljenje,« je poudaril škof Pirih.

Jezusov pogled je pogled sočutja

Hkrati pa je dejal, da je treba premisliti o cilju in izbrati stil in metode delovanja v sodobnem svetu. »Vse je treba premisliti v luči Božjega Duha in z Jezusovim pogledom. Jezusov pogled pa je pogled dobrega Pastirja in njegove bližine. Jezusov pogled je spoštljiv pogled; njegov pogled je pogled vere, sočutja, ganjenosti, je pogled, ki zdravi, osvobaja in tolaži. Jezusov pogled mora narediti misijonarje pogumne in ustvarjalne v iskanju novih poti pri oznanjevanju vesele blagovesti z ljubeznijo in usmiljenjem do vseh.

Misijonarji, ki se odlikujejo po gorečnosti in svetosti, so vedno bolj potrebni Cerkvi.«

Že Jezus je naročil svojim apostolom: »Pojdite in učite vse narode, krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha in učite jih spolnjevati vse, karkoli sem vam zapovedal.« (Mt 28, 19-20). To ostaja aktualno tudi zdaj.

Ob koncu pridige je škof Pirih zbrane nagovoril, naj slovenske misijonarje in misijonarke podpirajo z molitvijo in gmotno pomočjo.

Po maši sta sledili predavanji dr. Janeza Juhanta o Lambertu Ehrlichu in Jožeta Kopeiniga o Misijonski pomladi.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh