Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bog, znanost in vesolje

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 14. 06. 2021 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2021 / 16:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bog, znanost in vesolje

Bog, znanost in vesolje

Izšla je nova številka revije Božje okolje.
Nova številka revije Božje okolje ima tokrat osrednjo temo »Bog, znanost in vesolje«.

Na začetnih straneh boste lahko prebrali prispevke treh stalnih kolumnistov (Milade Kalezić, Simona Potnika in Mice Škoberne), Branko Cestnik pa v svojem prispevku piše o Božji previdnosti.

Poiskali smo nekaj sogovornikov in jih v anketi vprašali: Čému se čudim v stvarstvu? Me znanost vodi bližje k Bogu?

V novi številki revije Božje okolje boste lahko pokukali v zgodovino in raziskali, kakšni so bili nekoč odnosi med Cerkvijo in znanostjo, izvedeli pa boste tudi, kakšen je odnos med vero in evolucijo.

»Ob osupljivi lepoti vesolja Bog zame postane še večji in lepši,« je v intervjuju povedal dr. Guy Consolmagno, direktor Vatikanskega observatorija.

Prebrali si boste lahko nekaj odlomkov iz papeževe okrožnice Hvaljen, moj Gospod. Spoznali boste, kako so znanstveniki svojo vero združevali s svojim delom ter kaj menijo verni in neverni znanstveniki o skrivnostih vesolja.

Ob koncu vas bosta v intervjuju nagovorila Iztok Geister, publicist, ornitolog in zagovornik narave, ter Martin Zlobko, kaplan v Zavodu sv. Stanislava.

Vabljeni k branju in nakupu!


Cena posamezne številke Božje okolje je 4,95 evra. Naročnina za 6 številk Božjega okolja letno je 29,70 evra. Dvakrat letno vključuje prilogo Alfa in omega. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh