Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boga na prvo mesto!

Objava: 19. 08. 2011 / 11:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Boga na prvo mesto!

Osebna zgodba – Sejem poklicanosti na SDM-ju pomaga mladim, da Boga postavijo na prvo mesto

24-letni madridski romar Mark Horn se je pomešal med stotine mladih v avditoriju, ki je bil poln duhovnikov, redovnic in redovnikov. Besede, ki jih je pravkar slišal od duhovnika Roberta J. Barrona so odmevale v njegovih mislih.
Barron vodi multimedijski center Word on Fire v Chicagu v ZDA. Mlade je nagovoril v sredo, 17. avgusta, z mislijo: resnično srečo najdemo prek Boga. Poudaril je, da se bije boj med egom in Bogom: koga boš postavil na prvo mesto. Spomnil je na besede sv. Tomaža Akvinskega, ki pravijo, da ljudje pred Boga najpogosteje postavijo štiri stvari: bogastvo, ugodje, moč in čast.

»Vsak v tej sobi ima kakšno skrb,« je dejal Barron. »Če je to katera koli skrb kot Bog, je vaše življenje neurejeno, zapeljali ste s tračnic in se znašli v boju za ego.« Bistvo poklicanosti pa je nasprotno: najti prostor, kjer lahko oseba časti Boga samega. Ko se enkrat znebimo skrbi za bogastvo, ugodje, moč in čast, »ste pripravljeni, da se resnično posvetite Bogu in zaživite kot svetniki,« je rekel.

Mark Horn pravi, da je bilo Barronovo predvanje točno to, kar je potreboval. »Pot do sreče zahteva tudi žrtve. Kdorkoli je resen glede svojega duhovnega življenja, se navdihuje pri križu,« je dejal.

»Ljubite, kar je ljubil Jezus,« je zaključil Barron. »Z vsem srcem je izpolnjeval voljo svojega nebeškega Očeta. Ker je bil svoboden … zato smo tudi mi tega sposobni.«

Po Catholic News Service pripravila M. P.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh