Zapri
Iskanje

Boj za prvobitno življenje

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 28. 09. 2022 / 09:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 14:32
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Boj za prvobitno življenje

Boj za prvobitno življenje
FOTO: Vid Ponikvar / Sportida
Tokrat ne gre le za apel za sprejetje vsakega spočetega življenja, za prizadevanje za dostojno slovo vsakega posameznika, za človeka vredne pogoje za življenje, za uresničevanje temeljnih človekovih pravic, skladnih z naravnim zakonom …

Ne gre le za klic po miru na bojiščih, začenši z Ukrajino, Sirijo, Jemnom … Ne gre le za pregon trgovine z belim blagom in organi. Za preprečevanje prodaje otrok in za osvoboditev več milijonov sužnjev, ki so ta trenutek vklenjeni v sodobne verige izkoriščanja. Niti zgolj za zavrženje absurdne ideje o zmanjšanju števila ljudi na planetu, ki jo zagovarjajo in spodbujajo, zapakirano v različne programe trajnostnega razvoja, (samo-
oklicane) mednarodne ustanove.

Tokrat je na kocki človek v svoji prvobitnosti. Genetika je napredovala do te mere, da je danes mogoče gensko spremeniti izvorni človekov genski zapis. Z vnosom tujega genskega materiala, ki je patentiran, bi tak človek postal lastnina lastnika patenta. Običajno imajo patent v lasti velike korporacije. Poraja se vprašanje, kaj bi počele s svojo lastnino.

Druga nevarnost, ki preti človeku, ustvarjenemu po zamisli Stvarnika, je trans-
humanizem. Naj omenim samo dva vidika: prvi je povezovanje človeka in umetne inteligence (prim. nevrolink), drugi je »prenos« človeka (vseh njegovih podatkov) v elektronski svet, s katerim bi opravljala umetna inteligenca (neke vrste metaverzum).

Priča smo boju za prevlado med ogljično in silicijsko stvarnostjo. Ob tej premisi vse prizadevanje za ogljično nevtralno družbo dobi povsem drugačno podobo. Sicer pa je znano, kdo je oče laži in sprenevedanja.

Kmalu bomo, kot je videti, lahko ne le izbirali med ducat spolnimi naravnanostmi, ampak tudi med večnostjo v silicijevih ali grafenskih vezjih ali večnostjo pri Odrešeniku v nebeškem Jeruzalemu. Zato ne zavrzimo življenja.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close