Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bojevniki zoper zlo

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 20. 02. 2023 / 05:58
Oznake: Duhovnost, Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2023 / 06:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bojevniki zoper zlo
Malteški vitezi pred začetkom maše v svojih slovesnih redovnih oblačilih. FOTO: Jožef Pavlič

Bojevniki zoper zlo

Člani Slovenske asociacije Suverenega malteškega viteškega reda (SA SMVR) imajo redno letne duhovne vaje. Zadnja leta pozimi v njim primernih – zaradi častitljive starosti reda (okrog 900 let) in pod varstvom velesovske Marije – nekdanjih samostanskih prostorih redovnic dominikank v Adergasu (Velesovem).

Duhovne vaje je vodil dr. Jože Plut, član SA SMVR. FOTO: Jožef Pavlič

Tokrat so jih imeli od 17. do 19. februarja, pridružili pa so se jim tudi aspiranti. Vodil jih je magistralni kaplan dr. Jože Plut, član reda. Za vodilno misel je izbral za malteške viteze zelo primeren odlomek iz Pisma Efežanom (6,10–20), v katerem apostol Pavel govori, kakšno »Božjo bojno opremo« si morajo nadeti v boju zoper zlo: biti morajo prepasani okoli ledij z resnico, oblečeni v oklep pravičnosti, obuti v pripravljenost za oznanjevanje evangelija miru, vzeti s seboj ščit vere, s katerim bodo mogli pogasiti ognjene puščice hudega, čelado odrešenja in meč duha, kar je Božja beseda.

Malteški vitezi so tudi sodelovali pri nedeljski maši v velesovskem Marijinem romarskem svetišču. FOTO: Jožef Pavlič

Udeleženci so ob tem in drugih izbranih odlomkih premišljevali in povedali, kako to uresničujejo skupaj in vsak zase v skladu z vodilom reda »zaščita vere in pomoč ubogim«. Slednje izvršujejo tudi s pomočjo Ukrajincem, v okviru reda bodo pomagali prizadetim v potresu v Turčiji, maja pa romali z bolnimi, ostarelimi in invalidi v Lurd. Zelo so bili hvaležni velesovskemu župniku Slavku Kalanu za vse gostoljubje, sodelovali pa so tudi pri mašah v prelepi župnijski in romarski cerkvi.

Pod predsedstvom predsednika SA SMVR dr. Tadeja Jakopiča so tudi začrtali prihodnje dobrodelne akcije. FOTO: Jožef Pavlič

Kupi v trgovini

Prekletstvo črnega viteza
Za mladino
3,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh