Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Boko Haram ciljno napada otroke in mladostnike«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 01. 2015 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Boko Haram ciljno napada otroke in mladostnike«

70 % ugrabljenih civilistov v zadnjem letu je bilo mladoletnih.
Združenje za ogrožena ljudstva islamski teroristični skupini »Boko Haram« v Nigeriji očita, da se načrtno bori proti otrokom in mladostnikom. 70 % od okoli 900 civilistov, ki so jih islamski skrajneži ugrabili od lanskega januarja, je bilo mladoletnih oseb, ugotavlja predstavnik omenjenega združenja za Afriko, Ulrich Delius.



Tudi večina samomorilskih atentatork, ki jih je teroristična skupina aktivirala od lanskega poletja dalje, so bile 15- do 17-letne deklice. Minulo soboto se je na tržnici v nigerijskem mestu Maiduguri razstrelila desetletna deklica in s samomorilskim atentatom povzročila smrt 19 ljudi. Nasilje v severovzhodni Nigeriji se je v zadnjih treh mesecih močno okrepilo.

Otroci in mladostniki so tudi posredno glavne žrtve nasilja teroristične skupine »Boko Haram«. Okoli 200.000 učenk in učencev na severovzhodu Nigerije že več mesecev ne obiskuje pouka, bodisi iz varnostnih razlogov, bodisi zato, ker so uničene šolske stavbe, ali pa so se z njihovega območja umaknili vsi učitelji.

»Dolgoročne posledice tega izobraževalnega pokola bodo katastrofalne«, je prepričan Delius. »Celi generaciji bo odvzeta možnost, da s pomočjo kakovostne izobrazbe izboljšajo svoj življenjski položaj.«

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh