Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolečina v pesmi in molitvi

Za vas piše:
K. C.
Objava: 09. 07. 2020 / 10:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2020 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bolečina v pesmi in molitvi

V pesniški zbirki V tvoj plamen izrazi Nataša Ahčin vero v Troedinega Boga in hrepenenje po Bogu Ljubezni.
Zbirka pesmi Nataše Ahčin, ki nosi naslov po prvouvrščeni pesmi V Tvoj plamen, je že njena druga zbirka in prinaša 60 pesmi, ki jih je Nataša napisala v letih 1997–2002. Tako v uvodni pesmi V Tvoj plamen kot tudi v sklepni, Resnica, avtorica uporabi prispodobo plamena, s katero izrazi svojo vero v Troedinega Boga, svoje hrepenenje po Bogu Ljubezni, svojo prežetost od Božje navzočnosti in svojo popolno izročitev čisti Resnici. Ta čista Resnica je nenehni plamen, ki gori v njeni duši.

Tako v pesmih avtorica z besedami preslikava to, kar čuti v duši. Zato njene pesmi predstavljajo dialog z Bogom in s tem molitev, ki vabi k molitvi.

Hvalnica Njegovemu neizmernemu usmiljenju

»Hvala, da smem z vami deliti to, kar mi je podarjeno. Hvala Bogu, ki mi je naklonil dogodke življenja, v katerih so zorele te pesmi,« hvaležno pravi pesnica Nataša Ahčin. »Prepričana sem, da Bogu ni nič nemogoče. On lahko v nas vse dela novo, če mu to dovolimo. Zato so tudi preizkušnje v našem življenju smiselne in vodijo k vstajenju. Ali ni začetek kulture, umetnosti in vsega dobrega v slavljenju Boga? Upam, da so te pesmi hvalnica Njegovemu neizmernemu usmiljenju. Ko ga enkrat doživimo, ga ne moremo nikoli več pozabiti.«

Križani tolažba v bolezni

Ko je Natašo zagrnila temna noč bolezni in trpljenja, je zorela silneje. Bolečino je ubesedila v ranjeni stih in molitev.

V preizkušnjah življenja in še posebej, ko je bila »pribita « na križ bolniške postelje, je bila njena edina tolažba Križani. Smisel trpljenja je našla le v Trpečem, ki se mu je izročala kot Veronika (ki mu je podala potni prt) in Ga sprejemala kot Símon iz Cirene (ki je Jezusu pomagal nositi križ). Ta svoj odnos do Kristusa je izrazila v pesmi Križev pot z naslednjimi besedami: »Ti greš z menoj in jaz grem s Teboj, oba preko skupnega boja, Ti si moj Simon … in jaz Veronika Tvoja.« Prav ta njena trdna notranja povezanost z Gospodom je postala stalnica ali »rdeča nit« njenih pesmi in pogovorov z Gospodom.

Zbirki je dodana razprava izpod peresa misijonarja p. Martina Kmetca, ki omogoča globlje razumevanje Natašinih pesmi.

V tvoj plamen

Tam,
kjer ni več razlag,
ne dotikov,
ne dokazov,
ne opravičil,
tam bivaš Ti,
moja Ljubezen!
Noči, prečute
iz brezen srca,
vzdihujejo k Tebi …
Prosim,
dvigni me k sebi,
v ogenj vas Treh,
da tu
na zemeljskih tleh
vsa bitja zajamem
v Tvoj plamen!

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh