Zapri
Iskanje

Bom večno samski? [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 05. 2021 / 18:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 12:16
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Bom večno samski? [VIDEO]

Bom večno samski? [VIDEO]
Peter Pučnik in Živa Štiglic. FOTO: Facebook Oddaja Reflektor.
Nocoj prihaja nova epizoda Reflektorja s Petrom Pučnikom in Živo Štiglic.

Peter Pučnik in Živa Štiglic. FOTO: Facebook Oddaja Reflektor. 


Na Youtube Družina media si nocoj ob 19. uri oglejte drugo epizodo oddaje Reflektor, ki jo pripravljajo sodelavci Družine. Oddaja bo imela naslov Bom večno samski?

O vprašanju, ki se verjetno zastavlja marsikateri samski gledalki in gledalcu, v drugi epizodi oddaje Reflektor razmišljajo voditelj Tomaž Rihter ter gosta Živa Štiglic in Peter Pučnik. Kot posebna gostja pa je v obliki pričevanja sodelovala tudi Melita Košir, urednica Mavrice.

Živa Štiglic, ki med drugim sodeluje pri programih Živi na polno!, je stara 33 let in je (zaenkrat) samska. Kot prizna sama, bi ji bila še deset let nazaj misel na to nepredstavljiva. Ko pa je spoznala, da s tem, ko le čaka na svojega moža, ki ga ni in ni hotelo biti, vajeti svoje sreče pravzaprav prelaga v roke nekoga drugega, se je odločila živeti drugače.

Odločila se je sprejeti Božjo voljo (čeprav to ni vedno lahko) ter izkoristiti vsak dan, da se ima lepo ter živi na polno. Da ima vsak križe, pa naj bo samski ali v zvezi oziroma poročen, pa so se strinjali kar vsi.Peter Pučnik je duhovnik salezijanec, ki svojo samskost doživlja drugače, saj je bila plod zavestne odločitve slediti klicu v celibat in postati duhovnik. Ta klic je bil tako močan in tako lep, da Petru ni bilo nikoli žal, da se je tako odločil. Tudi za duhovnika pa je pomembno, da ljubi življenje in da ima okrog sebe ljudi, ki ga imajo radi ter ki jih ima on rad, na katere se lahko nasloni.

Pričevanje Melite Košir pa nas lahko napolni z upanjem in zavestjo, da nikoli ne smemo obupati. Tudi sama je izkusila, kako je, če si dolgo samski, a v sebi čutiš klic po zakonu in družini. Po obdobju »prečiščevanja«, ko se je morala soočiti s svojimi ranami in odvreči svoj ego, je spoznala svojega moža, s katerim imata tri otroke.

Morda vas bodo v povezavi s tematiko te epizode Reflektorja zanimale naslednje knjige:

- Pet jezikov ljubezni za samske
- Darovi nepopolnosti 
- Izviri vedrine
- Jutranjice: Črtice za dobro jutro
- Kruh močnih 


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Filozofija in esejistika
4,17€ Poglej izdelek: Potovanje duše k Bogu
Nalaganje
Nazaj na vrh