Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bom večno samski? [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 05. 2021 / 18:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 12:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bom večno samski? [VIDEO]
Peter Pučnik in Živa Štiglic. FOTO: Facebook Oddaja Reflektor.

Bom večno samski? [VIDEO]

Nocoj prihaja nova epizoda Reflektorja s Petrom Pučnikom in Živo Štiglic.

Peter Pučnik in Živa Štiglic. FOTO: Facebook Oddaja Reflektor. 


Na Youtube Družina media si nocoj ob 19. uri oglejte drugo epizodo oddaje Reflektor, ki jo pripravljajo sodelavci Družine. Oddaja bo imela naslov Bom večno samski?

O vprašanju, ki se verjetno zastavlja marsikateri samski gledalki in gledalcu, v drugi epizodi oddaje Reflektor razmišljajo voditelj Tomaž Rihter ter gosta Živa Štiglic in Peter Pučnik. Kot posebna gostja pa je v obliki pričevanja sodelovala tudi Melita Košir, urednica Mavrice.

Živa Štiglic, ki med drugim sodeluje pri programih Živi na polno!, je stara 33 let in je (zaenkrat) samska. Kot prizna sama, bi ji bila še deset let nazaj misel na to nepredstavljiva. Ko pa je spoznala, da s tem, ko le čaka na svojega moža, ki ga ni in ni hotelo biti, vajeti svoje sreče pravzaprav prelaga v roke nekoga drugega, se je odločila živeti drugače.

Odločila se je sprejeti Božjo voljo (čeprav to ni vedno lahko) ter izkoristiti vsak dan, da se ima lepo ter živi na polno. Da ima vsak križe, pa naj bo samski ali v zvezi oziroma poročen, pa so se strinjali kar vsi.



Peter Pučnik je duhovnik salezijanec, ki svojo samskost doživlja drugače, saj je bila plod zavestne odločitve slediti klicu v celibat in postati duhovnik. Ta klic je bil tako močan in tako lep, da Petru ni bilo nikoli žal, da se je tako odločil. Tudi za duhovnika pa je pomembno, da ljubi življenje in da ima okrog sebe ljudi, ki ga imajo radi ter ki jih ima on rad, na katere se lahko nasloni.

Pričevanje Melite Košir pa nas lahko napolni z upanjem in zavestjo, da nikoli ne smemo obupati. Tudi sama je izkusila, kako je, če si dolgo samski, a v sebi čutiš klic po zakonu in družini. Po obdobju »prečiščevanja«, ko se je morala soočiti s svojimi ranami in odvreči svoj ego, je spoznala svojega moža, s katerim imata tri otroke.

Morda vas bodo v povezavi s tematiko te epizode Reflektorja zanimale naslednje knjige:

- Pet jezikov ljubezni za samske
- Darovi nepopolnosti 
- Izviri vedrine
- Jutranjice: Črtice za dobro jutro
- Kruh močnih 


Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh