Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bombni napad na otroško bogoslužje v Keniji

Objava: 04. 10. 2012 / 06:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bombni napad na otroško bogoslužje v Keniji

Po navedbah tamkajšnjih medijev je en otrok izgubil življenje, devet drugih pa je težko ranjenih.

V napadu na neko cerkev v Nairobiju je po navedbah kenijskih medijev izgubil življenje eden izmed otrok, ki so se udeležili nedeljskega bogoslužja, devet drugih pa je težko ranjenih. Kot je poročala medijska hiša Capital FM Kenya, je med otroškim bogoslužjem razneslo eksplozivno telo v neki anglikanski cerkvi v kenijski prestolnici. Policisti domnevajo, da je šlo za granato, ne izključujejo pa, da je bila morda v objektu že pred tem skrita bomba.

Po navedbah tamkajšnjih medijev odgovornosti za napad ni prevzel nihče, ugibajo pa, da je šlo morda za dejanje militantnih islamističnih skupin. Odkar so bile oktobra lani kenijske čete poslane v Somalijo, je Kenija pod nenehnim drobnogledom islamistične milice Al-Šabab. Cerkev sv. Polikarpa leži v bližini mestne četrti Eastleigh, ki jo zaradi velikega števila somalskih beguncev in Kenijcev somalskega izvora imenujejo tudi ‘mali Mogadiš’.

Doslej najhujši napad na cerkve v Keniji se je zgodil 1. julija letos, ko so domnevni člani islamističnega gibanja Al-Šabab v dveh ločenih napadih v mestu Garissa na severovzhodu države odvrgli granate na dve svetišči in z odprtim ognjem napadli tamkajšnje vernike. Po navedbah medijev je v napadih življenje izgubilo osemnajst ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh