Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bono in Vatikan skupaj v boju proti revščini

Objava: 20. 11. 2012 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bono in Vatikan skupaj v boju proti revščini

Pevec irske skupine U2 se je minuli petek v Vatikanu sestal s kardinalom Turksonom, predsednikom Papeškega sveta za pravičnost in mir.

Pevec priljubljene irske glasbene skupine U2 Bono bo z Vatikanom sodeloval v boju proti revščini. Kot je poročal Radio Vatikan, se je irski glasbenik minuli petek v Vatikanu sestal s kardinalom Petrom Turksonom, predsednikom Papeškega sveta za pravičnost in mir, sogovornika pa sta razpravljala o možnih oblikah sodelovanja v prihodnosti. Bono se je kardinalu Turksonu obenem zahvalil za podporo katoliške Cerkve v njegovi kampanji 'Drop the Debt' iz leta 2000 za oprostitev dolga državam v razvoju. To je številnim revnejšim državam omogočilo, da so sredstva namenile izobraževanju.

Namen kampanje je bil prepričati gospodarsko najrazvitejše države, naj oprostijo plačilo dolga najrevnejšim državam na svetu. Uspeh teh prizadevanj je 'dodatnim 52 milijonom otrok omogočil šolanje', kot je Bono pojasnil za Radio Vatikan.

Cerkev si zasluži 'velikansko priznanje' za dejstvo, da sodi med 'prve čete tega gibanja', je pojasnil Bono, katoličani pa bi se morali zavedati, da je bila njihova vera v teh prizadevanjih osrednjega pomena. Duhovniki in redovnice so se v kampanji postavili ob bok rock glasbenikom in športnikom. Vsekakor pa mora Cerkev preprostim ljudem še nazorneje pojasniti, kakšen učinek lahko dosežejo njihovi protesti. Obenem je dvainpetdesetletni pevec v pogovoru papeževemu zastopniku priznal, da okrog vratu še vedno nosi srebrn križec, ki mu ga je leta 1999 podaril papež Janez Pavel II.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh