Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Borut Pahor prejel zlati ključ Kluba slovenskih podjetnikov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 12. 2022 / 18:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2022 / 18:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Borut Pahor prejel zlati ključ Kluba slovenskih podjetnikov
Joc Pečečnik in Borut Pahor. FOTO: SBC

Borut Pahor prejel zlati ključ Kluba slovenskih podjetnikov

Predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik je nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju predal zlati ključ za dostop do prostorov in storitev kluba s sedežem v Ljubljani. Na ta način se je simbolno zahvalil za Pahorjevo povezovalnost in naklonjenost podjetnikom v času dveh predsedniških mandatov, so sporočili iz Kluba slovenskih podjetnikov.

Klub na ta način s Pahorjem začenja sodelovanje in partnerstvo za prihodnost. »Gospod Pahor je oseba z bogatimi izkušnjami in povezavami, ki nam lahko v prihodnjem obdobju, ko se bomo kot družba soočali z zahtevnimi izzivi, zelo pomaga. Prepričani smo, da bo lahko s svojim znanjem pripomogel k razmisleku in uresničevanju rešitev, ki bodo Sloveniji koristile,« je dejal Pečečnik.

Pahor: Slovenija v boljšem položaju kot pred desetletjem

Pahor se je zahvalil za prejem zlatega ključa, ki ga razume kot simbolno priznanje za opravljeno delo na mestu predsednika republike. O oceni stanja Slovenije je Pahor dejal, da je država v relativno dobrem položaju. »Za razliko od krize pred desetimi leti smo danes bolje pripravljeni. Gospodarstvo deluje dobro, bolje kot pred desetimi leti, ko so bila podjetja podkapitalizirana, imeli smo bančno luknjo in nezaupanje v institucije države.«

Zlati ključ SBC je namenjen vsem nekdanjim predsednikom. FOTO: SBC

Pečečnik: Odnos države do podjetnikov me ne navdaja z optimizmom

»Pričakujem, da bo prihodnje leto zelo zahtevno. Pozitivno je, da se gospodarsko ohlajanje v Sloveniji dogaja počasneje kot v drugih državah, na primer v Nemčiji. Obeti za prihodnost niso dobri. Pričakujemo ohlajanje naročil, ki so bila v zadnjem letu izjemno visoka zaradi postkovidnega učinka. To bo vplivalo na celotno situacijo,« je ocenil Pečečnik in dodal, da ga odnos države do podjetnikov ne navdaja z optimizmom.

Nalaganje
Nazaj na vrh