Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Boš nesel križ en dan?«

Objava: 05. 02. 2016 / 14:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Boš nesel križ en dan?«

»Boš nesel križ en dan?«

Na pepelnično sredo dan molitve in posta za mir v Iraku in Siriji.

Človekoljubna organizacija Pomoč Cerkvi v stiski poziva kristjane po vsem svetu, naj se pridružijo dnevu molitve in posta za mir v Iraku in Siriji. Dan molitve in posta bomo obhajali na pepelnično sredo, 10. februarja, na temo »Boš nesel križ en dan? Na pepelnično sredo moli in se posti za Irak in Sirijo«.



S pobudo se je omenjena organizacija odzvala na prošnjo za molitveno podporo, ki sta jo nanjo naslovila kaldejski patriarh Louis Raphael I. Sako in melkitski patriarh Gregorios III. Laham. »Pomoč Cerkvi v stiski je za kristjane v Siriji in Iraku kakor mati«, je zapisano v enem od obeh pisem. »Brez vas bi bili mnogi med nami mrtvi ali pa že izseljeni. Zelo potrebujemo vašo pomoč, a kar vas sedaj prosimo, je usmiljenje. Molite in se postite, da se nas Gospod usmili.«

Patriarh Gregorios je zapisal, da že skoraj pet let hodijo v puščavi, pomoč človekoljubne organizacije pa je bila zanje kakor Gospodova roka, ki se je z neba spustila k Izraelcem. Izpostavil je dramatične razmere, v katerih živita njegova skupnost in ves sirski narod. »Priče smo strašnemu trpljenju otrok in njihovih staršev. Nenehno smo obdani s sovraštvom in smrtjo. Edina naša želja je, da znova zaživimo v miru« je zapisal. Vse kristjane po svetu je zaprosil, naj molijo in se postijo za svoje brate v veri, ki živijo na Bližnjem Vzhodu.

Patriarhovi prošnji se je pridružil tudi patriarh Sako in izpostavil trpljenje, ki ga živi njegova skupnost v Iraku. »Kdor je lahko zapustil Irak, je to že storil«, je zapisal v pismu. »Na milijone otrok v begunskih taboriščih je lačnih, predvsem pa so lačni prihodnosti. Želijo hoditi v šolo in želijo imeti svoj dom.« Zaprosil je za molitev in post, da bi kristjani lahko ostali v svoji ljubljeni domovini in da bi se lahko vrnili tisti, ki so zapustili svoje domove.

Od marca 2011, ko se je začela sirska kriza, pa do danes je Pomoč Cerkvi v stiski prebivalcem Sirije in Iraka zagotovila konkretno pomoč v skupni vrednoti 27 milijonov 670.000 evrov.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh