Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bowling s škofi …

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 06. 2015 / 09:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bowling s škofi …

… in druge stvari, ki jih lahko pričakujejo udeleženci svetovnega srečanja družin v Filadelfiji.

Če se v letošnji jeseni nameravate udeležiti svetovnega srečanja družin v Filadelfiji, s seboj prinesite mitro in žogo za bowling, je nadškof Charles Chaput naročil 250 ameriškim škofom, ki so se v začetku junija zbrali na zasedanju redne letne skupščine Škofovske konference ZDA.



Kot je pojasnil filadelfijski nadškof, na mednarodnem srečanju družin pripravljajo dejavnosti in dogodke za različne starostne skupine. Bowling s škofi je predviden za mlade, kamor sodijo otroci od šestega leta dalje pa vse do zaključka srednje šole. Na programu je tudi košarka s škofi, za tiste cerkvene dostojanstvenike, ki jim telesna pripravljenost takšne dejavnosti še dopušča.

»Vse dejavnosti so osredotočene na povezavo s katehezo, zelo si prizadevamo, da to ne bi bil zgolj čas rekreacije in zabave, ampak tudi čas rasti v veri«, je pojasnil nadškof Chaput. Svetovno srečanje družin, ki ga je papež Janez Pavel II. uvedel leta 1994, je na programu vsaka tri leta v drugi državi, nazadnje so se družine leta 2012 srečale v Milanu. Letos bodo gostiteljice prvič Združene države Amerike.

»To je blagoslov za filadelfijsko nadškofijo in blagoslov za Združene države Amerike, saj se lahko skupaj osredotočimo na družinsko življenje v času, ko je celo definicija družine v glavah številnih ljudi povsem zmedena«, je dejal nadškof. Do 1. junija je bilo število prijavljenih na prireditev nekaj več kot enajst tisoč, v primerjavi s srečanjem v Milanu, ki je na koncu zabeležil 7.000 prijav. Poleg ameriških družin se v največjem številu prijavljajo še udeleženci iz Kanade, Vietnama in Dominikanske republike.

Večina dogodkov je predvidena v angleškem jeziku, s simultanim prevajanjem v španščino, italijanščino, francoščino in vietnamščino. »To bo resnično mednarodno srečanje različnih jezikov, ko bomo vsi skupaj združeni v ljubezni do družine«, je pojasnil filadelfijski nadškof. Priprava mednarodnega dogodka ni preprosta stvar, še posebej, če je ta združen s papeževim obiskom. Ameriška Cerkev je doslej zbrala 39 milijonov od potrebnih 45 milijonov dolarjev sredstev za pripravo, v Filadelfiji pa zadnja dva dneva srečanja, ki se ju bo udeležil tudi papež Frančišek, pričakujejo od 1 do 2 milijona obiskovalcev.

Vir: CNA
Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh