Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božični zajtrk za brezdomce v Malečniku

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 29. 12. 2021 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.12.2021 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božični zajtrk za brezdomce v Malečniku
Brezdomci iz mariborskega zavetišča na božičnem zajtrku v Glaserjevem salonu. FOTO: Župnija Malečnik

Božični zajtrk za brezdomce v Malečniku

Župnija Sv. Petra pri Mariboru - Malečnik je 29. decembra 2021 na božični zajtrk v Glaserjev salon povabila brezdomce iz mariborskega zavetišča.

Župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan jih je sprejel v galeriji in jim predstavil bogato umetnostno kulturno dediščino, skupaj so si pogledali razstavo »10 jaslic sveta«, nato pa sedli za skupno mizo v Glaserjevem salonu. Božični zajtrk za brezdomce je podprl Lions klub Maribor. Predstavnik slednjega, Kristijan Sande, je vse obiskovalce tudi pozdravil.

Ubogi so bratje in sestre, s katerimi moramo deliti trpljenje.

Papež Frančišek pravi, da ubogi niso ljudje, ki so za skupnost »zunanji«, ampak so bratje in sestre, s katerimi moramo deliti trpljenje, da bi omilili njihovo stisko in odrinjenost, da bi jim bilo povrnjeno izgubljeno dostojanstvo in zagotovljena potrebna družbena vključenost.

Prav vsi, brez razlik, so pri nas dobrodošli, vsak človek nosi v sebi občutek za lepo, dobro, plemenito.

V župniji Sv. Petra v Malečniku Glaserjev salon z galerijo, ki so ga uradno odprli letos, odpirajo vsem. »Prav vsi, brez razlik, so pri nas dobrodošli, vsak človek nosi v sebi občutek za lepo, dobro, plemenito. Vsakdo rad pogleda lepo umetnino, pa ne glede na to, ali je bogat ali reven. Vesel sem, da smo danes gostili naše brezdomce in da so v objemu jaslic lahko podoživeli božič, ki je praznik upanja in vere v boljši jutri«, je še dodal Valentan.

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh