Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično-novoletni sprejem za sodelavce in prostovoljce Župnije Malečnik

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 22. 12. 2021 / 18:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 15:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božično-novoletni sprejem za sodelavce in prostovoljce Župnije Malečnik
Zahvala župnijskemu upravitelju dr. Sebastijanu Valentanu. FOTO: Anita Kirbiš

Božično-novoletni sprejem za sodelavce in prostovoljce Župnije Malečnik

Pred nami so praznični dnevi, obenem pa je to tudi čas, ko pogledamo nazaj in se spominjamo vsega, kar se je zgodilo v iztekajočem se letu.

Župnija Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik je 21. decembra 2021 v Glaserjevem salonu pripravila božično-novoletni sprejem za sodelavce in prostovoljce župnije ter jim na tak način izkazala hvaležnost za njihovo predano delo in podporo.

Božično-novoletni sprejem za sodelavce in prostovoljce župnije. FOTO: Anita Kirbiš

V pozdravnem nagovoru je tajnica Župnijskega pastoralnega sveta Valerija Bračko spomnila na misel bl. škofa Antona Martina Slomška »Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti« in dodala, da jih je župnijski upravitelj, dr. Sebastijan Valentan, v tem duhu to leto vnemal na pastoralnem in duhovnem področju, jih dramil v zaznavanju bogate sakralne in kulturne zapuščine prednikov, spomnil na velikega prenovitelja in kulturnega delavca duhovnika Marka Glaserja, čigar 215. obletnico rojstva so praznovali, budil v njih odgovornost za prevzemanje skrbi za bogato zapuščino, ki pa je klicala k prenovi in ureditvi. Poln idej in z velikim žarom je iskal finančne vire in talente ljudi ter jih spodbujal k dejavnemu urejanju svetišča in župnišča. »Lepo urejeni prostori niso topli le zaradi toplote, ki jih oddajajo lončene peči, ki jih v teh dneh dan za dnem zakurite, ampak zaradi občutka, da smo tukaj vsi dobrodošli,« je še zaključila.

Dogodek sta z ubranim petjem popestrila Ana in Matic, ki prepeva pri skupini Cantare. FOTO: Anita Kirbiš

Župnijski upravitelj se je nato dotaknil nekaterih pomembnejših dogodkov, ki so jih pripravili v župniji, in dejal: »Glavni dogodek minulega leta za našo župnijo je bilo obhajanje 215. obletnice rojstva Marka Glaserja, šempetrskega župnika, pesnika in pisatelja. Prav na obletnico njegovega rojstva, 21. aprila, je bil v veži župnišča razstavljen njegov restavriran oljni portret, delo avstrijske slikarke Sylvie Tunner, prav tako pa je isti dan v cerkvi na Gorci potekala sveta maša, ki ji je sledila komemoracija in položitev venca na Glaserjevo grobnico. Vrhunec tega praznovanja je bil ob Petrovem, ko je nadškof Alojzij Cvikl blagoslovil Glaserjev salon in galerijo, veroučno učilnico, pisarno, sanitarije in vežo. Temu je sledila slavnostna otvoritev in poimenovanje tega salona po Marku Glaserju. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Župnija je vsem navzočim (bilo jih je prek 60) v spomin poklonila dežnike z župnijskim grbom, ki jih je za to priložnost posebej naročila. FOTO: Anita Kirbiš

Župnija je vsem navzočim (bilo jih je prek 60) v spomin poklonila dežnike z župnijskim grbom, ki jih je za to priložnost posebej naročila. Dogodek sta z ubranim petjem popestrila Ana in Matic, ki prepeva pri skupini Cantare.

Naj bo tudi prihodnje leto tako uspešno, naj bo zdravo in srečno.

Več fotografij Anite Kirbiš v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo, nato drsenje s puščico levo in desno).

Nalaganje
Nazaj na vrh