Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božični zajtrk za uporabnike VDC Polž

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 19. 01. 2023 / 12:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2023 / 12:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božični zajtrk za uporabnike VDC Polž
FOTO: Arhiv Župnije Malečnik

Božični zajtrk za uporabnike VDC Polž

Župnija Malečnik je danes v Glaserjevem salonu na že tradicionalnem božičnem zajtrku tokrat gostila uporabnike Varstveno-delovnega centra Polž Maribor - enota Bohova.

Obiskovalci so si najprej ogledali jaslice v cerkvi sv. Petra, nato pa so ob mizi z župnijskim upraviteljem dr. Sebastijanom Valentanom pokramljali o svojih vsakodnevnih dejavnostih in življenjskih aktivnostih. Skupaj so tudi zmolili in zapeli znano božično pesem Poslušajte vsi ljudje.

Vsak zasluži spoštovanje in dostojanstvo

V zgodovinskem zapisu župnije lahko preberemo, da je graditelj sedanje cerkve sv. Petra v Malečniku, župnik dr. Janez Evangelist Sittich (župnikoval v letih 1724-1759), gojil posebno skrb do ubogih ("bil je poseben ljubljenec ubogih"). V duhu njegovega poslanstva, ki naj bi bilo poslanstvo vsakega človeka, deluje malečniška župnija še naprej, ko skuša prek najrazličnejših dobrodelnih akcij in dogodkov pomagati najbolj ubogim in pomoči potrebnim ter pokazati, da vsak človek zasluži spoštovanje in dostojanstvo.

Šest enot

VDC POLŽ Maribor deluje kot javni socialno varstveni zavod s sedežem v Mariboru in enotami v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, Rušah, Šentilju in Bohovi. Izvaja storitve vodenja, varstva, zaposlitve pod posebnimi pogoji, institucionalnega varstva ter socialnega vključevanja invalidov.

Kupi v trgovini

Novo
Zajtrk z Mojco
Kuharice
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh