Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€, vam kot darilo podarimo CD Glej, zvezdice božje

Zapri
Iskanje
Kuharice

Zajtrk z Mojco

60 receptov za iskriv začetek dneva

Kuharice

Zajtrk z Mojco

60 receptov za iskriv začetek dneva

Kuharska knjiga z recepti za jedi, ki pritegnejo vsakogar. Več
24,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Zajtrk z Mojco
Zajtrk z Mojco
24,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409519
Avtor: Mojca Koman
Ilustracije: Krištof Koman
Založba: Družina
Leto izdaje: 2022
Število strani: 152
Mere: 180 x 240 mm
ISBN: 978-961-04-0951-9

O izdelku

Mojca Koman je soavtorica treh knjig o zdravi prehrani ter avtorica zdaj že četrte kuharske knjige z recepti za jedi, ki pritegnejo vsakogar, saj želi teorijo o zdravem prehranjevanju pospremiti v kuhinjo vsakogar. Z leti je opazila, da mnogi niti ne znajo kuhati ali pa se že desetletja  vrtijo v začaranem krogu enih in istih jedi, zato ob pisanju člankov za revije in časopise in predavanjih o prehrani v zadnjem času vodi tudi kuharske tečaje za odrasle, družine in zaključene družbe ter med počitnicami kuharske delavnice za otroke. Kdaj pa kdaj kuha in svetuje tudi s televizijskega ekrana.

Mojca Koman je članica Slovenskega prehranskega društva in Združenja nutricionistov in dietetikov Slovenije. Predvsem pa je žena in mama petih otrok, ki so vir vsakodnevnega navdiha in številnih izvirnih rešitev, ko želi pomagati drugim pri bolj zdravem prehranjevanju. 

Najbrž si mislite, da je v tej knjigi na slikah vse polno jagod, borovnic, sem in tja avokado … Nak, ni res. Veste, v januarju ne morem priti do svežih jagod, vse do julija tudi borovnic ni, zajtrkovala pa bi rada tudi, ko je zunaj lesketajoči sneg ali mrka megla. Zato boste v knjigi našli velik kup namazov, celo arašidovega in rožičevega, pa številne jajčne, mlečne jedi iz skodele ter nekaj jedi naših babic, za katere si res želim, da ne bi šle v pozabo. Kot ljubiteljica domačega kruha nisem mogla mimo kruhkov, rogljičkov, mlečnih pletenic, kolačkov ... Skupaj kar 60 receptov za povsem družinsko rabo in iz sestavin, ki jih gotovo najdete doma ali v že manjši trgovini. Za hitre zajtrke, celo za na pot ali za takrat, ko si ležerno privoščimo obrok za bogato obloženo praznično mizo. Vsak recept ima še kak starševski nasvet, idejo za različico ali zgolj napotek iz prve roke, da jed uspe brez težav.

Zajtrk – za prijeten začetek dne, predvsem pa za zgled. In, kot sem zapisala v uvodu knjige: »Za hiter zajtrk je potrebnih le 15 kratkih minut. Gre le za eno od 96 četrtin ure v celem dnevu in prav gotovo vsak zmore poiskati čas zanjo.« 

Mojca Koman, univ. dipl. inž. živ. tehn.


Podobni izdelek

Abeceda okusov Slovenije (v angleščini)
Kuharice
24,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh