Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kmetje po vsej Sloveniji danes na opozorilni protest

Za vas piše:
M. P. / STA
Objava: 23. 03. 2023 / 13:19
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2023 / 08:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kmetje po vsej Sloveniji danes na opozorilni protest
Protest proti gradnji kanalizacijskega kanala C0. Foto: Boštjan Podlogar/STA

Kmetje po vsej Sloveniji danes na opozorilni protest

Kaj se dogaja s slovenskim kmetijstvom, da se bodo danes na protestne shode po vsej Sloveniji podali še kmeti? Med težavami so novi davki, cenovna neskladja, okoljske omejitve in težave z zvermi so med najbolj perečimi temami.

Povod za protest so predvsem okoljske zahteve do kmetov. "Tisoč let smo kmetovali na teh zemljiščih in varovali naravo, sedaj pa imamo samo omejitve. Okoljevarstvene organizacije postavljajo režim na naših zemljiščih, ni pa rešitev. Kmetje smo zgroženi ob teh zahtevah," je za STA dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved. Opozoril je, da kmetom pretijo novi davki, pereča so cenovna neskladja, težave so tudi z zvermi, saj njihova populacija narašča, je del težav oz. zahtev izpostavil Medved.

Na protestu, ki se bo glede na podatke o zbirnih lokacijah, objavljenih na spletni strani sindikata, odvil v več kot 20 krajih po državi, bodo kmetje s traktorji in transparenti vozili po lokalnih cestah ali pa se bodo pripeljali pred sedeže območnih kmetijsko-gozdarskih zavodov. Povsod bodo prebrali enaka opozorila, kot jih bodo pred tem predstavili tudi na novinarski konferenci v Ljubljani, je povedal Medved. 

Ena od lokacij kmečkega protesta bo jutri tudi v Klečah, kjer Mestna občina Ljubljana na vodovarstvenem območju gradi zloglasni kanal C0. 


Nalaganje
Nazaj na vrh