Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično drevo v Vatikanu letos z Zgornjega Pfalškega

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 11. 2015 / 09:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božično drevo v Vatikanu letos z Zgornjega Pfalškega

Slovenska smreka je Trg sv. Petra krasila leta 1996.

Božično drevo za Trg sv. Petra v Vatikanu letos prihaja iz nemške pokrajine Zgornje Pfalško, kot so minuli konec tedna poročali tamkajšnji mediji. Po poročilih sodeč gre za 32 metrov visoko smreko, ki naj bi jo 18. decembra letos postavili pred baziliko sv. Petra in jo slovesno okrasili. V Rim bo pripotovala tudi delegacija iz omenjene pokrajine z regensburškim škofom Rudolfom Voderholzerjem na čelu, papež Frančišek pa bo goste sprejel v avdienco. Pokroviteljstvo za božično drevo je prevzel predsednik bavarske vlade Horst Seehofer.



Smreko naj bi posekali v naslednjih dneh, do prevoza v Rim konec novembra pa bo shranjena v ogrevani dvorani. Že pred desetimi leti so občine Hirschau, Schnaittenbach in Freudenberg pri Apostolski nunciaturi vložile prošnjo za darovanje božičnega drevesa Vatikanu, v letošnjem juniju pa so končno prejele sporočilo, da bo njihova smreka Trg sv. Petra krasila še letos. »Njegova svetost z veseljem pričakuje prihod smreke v Vatikan«, so z nunciature sporočili županu občine Hirschau.

Tradicija postavljanja božičnega drevesa sredi Trga sv. Petra v Vatikanu izhaja iz leta 1982, smreko pa v Vatikanu vsako leto daruje druga država. Leta 1996 je Vatikan zaljšala slovenska smreka iz kočevskih gozdov.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh