Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično drevo za papeža kmalu na poti v Vatikan

Objava: 10. 11. 2009 / 11:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božično drevo za papeža kmalu na poti v Vatikan

30m visoka in okoli 14 ton težka jelka (zaenkrat še) raste v skupini listnatih dreves

Letošnje božično drevo za Trg sv. Petra v Vatikanu, ki zaenkrat še raste v bližini kraja Spa, na južnobelgijskem območju Verviers, bodo posekali 23. novembra in ga odpeljali v Vatikan. Če bodo vremenske razmere dopuščale, bodo 30m visoko in domnevno okoli 14 ton težko drevo nato naložili na prikolico in ga pospremili na pot, so sporočili z valonskega podjetja za izvoz.

Jelka, ki je po ocenah strokovnjakov stara okoli 90 let, raste na zaščitenem območju, obseg debla pa presega 2,6 metra. Kot edini iglavec med skupino listavcev se prav ponuja za posek. Kot so še sporočili z izvoznega podjetja, v belgijski Valoniji letno posekajo od tri do štiri milijone božičnih dreves. 80% od posekanih dreves izvozijo.

Vatikansko božično drevo je darilo papežu, vsako leto pa ga pripeljejo iz druge države. Spomnimo se leta 1996, takrat je v adventnem in božičnem času Trg sv. Petra krasila jelka iz slovenskih, kočevskih gozdov. Lani so papežu Benediktu XVI. božično drevo podarili v Spodnji Avstriji, leta 2007 pa na južnem Tirolskem. Letos bo papež v dar prvič prejel belgijsko drevo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh