Zapri
Iskanje

Božje okolje: K bistvu

Objava: 23. 06. 2020 / 11:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2020 / 11:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Božje okolje: K bistvu

Božje okolje: K bistvu
V prenovljeni obliki je izšla tretja številka revije Božje okolje v letu 2020, ki piše o tem, kako iskati bistvo v času korona virusa.
V prenovljeni obliki je izšla tretja številka revije Božje okolje v letu 2020, ki piše o tem, kako iskati bistvo v času korona virusa.

Čas, da se stisnemo h Kristusu

»Kaj je tisto bistveno, kar bom sama odnesla v prihodnje čase. O čem bom lahko pričevala svojim otrokom in njih otrokom? Kakšno zalogo si bom do takrat pripravila in izprosila? Bom na svojih policah vedno našla tudi mleko, sol in kvas?« se v uvodniku sprašuje urednica Darja Šneberger Brežnik.

»Ta čas, se mi zdi, kaže, da zapuščamo način, ki se je morda naselil med nas, ko krščanstvo živimo iz navade, iz kulturnega vzorca,« v pogovoru poudari jezuit p. Marko Ivan Rupnik. »To je čas, da se stisnemo h Kristusu, da se zavemo, da je Kristus tam, kjer so krščeni, kjer so ljudje, ki se ljubijo, da je tam svetišče Svetega Duha.«

Milada Kalezić razmišlja o tem, da smo ljudje postali netopirji, ker ne prenesemo več Luči, Simon Potnik o Prapoku in o sinovstvu, Mica Škoberne pa o vsakdanjosti z Bogom. Geograf Blaž Komac pričuje o doživetju Luči, po katerem se mu je naš svet zdel kakor prah. Župnik Mitja Markovič razmišlja o Cerkvi v času epidemije, terapevta Darja in Janez Tomaž Krmelj pa o pomenu hvaležnosti in zaupanja v tem času. V tematskem delu smo zbrali tudi misli sv. Šarbela Maklufa, v anketi pa o iskanju bistva spregovorijo David Movrin, s. Marjeta Pija Cevc, Gregor Čušin, Ana Pirnat in p. Jože Andolšek.

V netematskem delu revije lahko preberemo zanimiv intervju z igralcem Jurijem Součkom o njegovem poklicu, družini in pogledu na Boga. Uršula Vratuša Globočnik piše o svoji izkušnji Rusije in zakona s pravoslavnim možem, o »svetem županu« Giorgiu La Pira, ki se je zavzemal za mir in enotnost vseh ljudi, pa piše Marija Krebelj. Simon Purger se je v članku Je to konec s p. Antonom Nadrahom, Anjo Kastelic in p. Brankom Cestnikom pogovarjal o znamenjih, ki napovedujejo konec časov. O tem, kdaj obmolčati in kako spregovoriti, lahko preberemo v razmišljanju z naslovom Ali je molk tvegana stvar. S. Snežna Večko predstavi svetopisemski pojem veselje, upokojeni nadškof Marjan Turnšek pa prvi dve besedi molitve Očenaš. Strnili smo nekaj misli mistikinje Gemme Galgani, na vprašanja v rubriki Osebno pa tokrat odgovarja Ignacija Fridl Jarc.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh