Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božje okolje: Ne boj se telesa

Objava: 09. 04. 2019 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2019 / 05:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božje okolje: Ne boj se telesa

Božje okolje: Ne boj se telesa

Izšla je druga številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri je glavna tema, kako živeti v spoštovanju in prijateljstvu s svojim telesom.
Izšla je druga številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri je glavna tema, kako živeti v spoštovanju in prijateljstvu s svojim telesom

V telesu, s katerim bomo nekega dne odšli tudi v večnost, smo povezani z Bogom, z drugimi in sabo, zato ni vseeno, kakšno skrb mu namenjeno, pišem v uvodniku. Moje telo ne pripada več meni, poudarja Tomaž Kete, Tina Martinec Selan pa o pomenu urejenosti.

Hrvaški predavatelj o teologiji telesa salezijanec Damir Stojić v intervjuju poudari lepoto in pasti našega telesa. Ali je telo ječa, so se spraševali že v prvih časih krščanstva – o tem piše p. Miran Špelič. Sledi pričevanje mamice treh otrok o tem, kako hujša z Jezusom in pričevanje s. Majde Pangeršič o življenju z napredujočim rakom.

Razmišljanje p. Vladimirja Truhlarja, da je telo kraj izkustva Boga, predstavi p. Ivan Platovnjak, ki je pripravil tudi meditacijo o telesu. Da se skušnjavec še kako prizadeva za napačne odklone v telesu, lahko preberete v članku Vražja taktika.

V reviji Božje okolje preberite tudi o ustanovitelju neokatehumenske poti Kiku Argüellu. Katehumenka Eva Sicherl piše o sprejetosti, ki jo je doživela v Cerkvi, Maja Bitenc pa o Mariji, ki razvezuje vozle v njihovi in sosednjih župnijah. Kako je evangelizirala Cvetana Priol lahko preberete v članku z naslovom Bolezni so jo ponesle med ljudi brez Boga. S. Meta Potočnik razmišlja o tem, kako preseči razdeljenost med moškimi in ženskami v Cerkvi, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjal zaporniški duhovnik Robert Friškovec.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh