Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božje okolje o grehih sodobnosti

Objava: 19. 02. 2020 / 08:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2020 / 08:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božje okolje o grehih sodobnosti

Božje okolje o grehih sodobnosti

Izšla je prva številka revije Božje okolje v letu 2020, v kateri pišemo o grehih sodobnega časa.
Izšla je prva številka revije Božje okolje v letu 2020, v kateri pišemo o grehih sodobnega časa.

Kje so sodobne skušnjave

Čeprav se pravzaprav isti grehi v različnih izvedbah ponavljajo v vsej zgodovini (kajti hudič v nasprotju z Bogom ni ustvarjalen), bi lahko vsakemu stoletju pripisali kakšen glavni greh. V enaindvajsetem stoletju bi to najbrž lahko bila lenoba, pišem v uvodniku. Mitja Stantič piše o skušnjavah interneta, Neža Gačnik pa o skušnjavah med vožnjo. O grehih in odrešenju v našem času je v pogovoru spregovoril p. Primož Jakop. Roman Globokar piše o usodnem prepletu osebnega greha in grešnih struktur.

Sledi zapis o osmih smrtno nevarnih boleznih duše (in kako se boriti zoper nje) ter Leonardovo pričevanje o boju s pornografijo. P. Damjan Ristić piše o duhovnih zlorabah, ki zmaličijo podobo Boga. V pesnitvi Veliki kanon sv. Andreja Kretskega smo s pomočjo alegoričnega branja svetopisemskih zgodb potegnjeni v žalovanje nad lastnimi grehi in grehi človeštva, v samoobtoževanje, ki pa je polno upanja in vere v Kristusovo odrešenjsko moč.

Dorothy Day je bila spreobrnjenka, ki se je zavzemala za delavce – o njej piše Marija Krebelj. Sledi pričevanje o nečaku, ki se nikoli ni rodil in o njem niso govorili. Življenje bl. Franca Jägerstättra je podoba Kristusa, ki od nas zahteva opredelitev, je ob filmu Skrito življenje razmišljal Tomaž Rode. Mehiška mistikinja bl. Conchita Cabrera de Armida je zapisala Jezusove zaupne misli duhovnikom – preberete jih lahko v prevodu Helene Reberc.

V Božjem okolju lahko berete tudi o tem, zakaj Cerkev doživlja takšen upad, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjala direktorica teološko-pastoralnega oddelka v vatikanskem Tajništvu za komunikacijo Nataša Govekar.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh