Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božje okolje: Poljub

Objava: 15. 10. 2020 / 07:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2020 / 09:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božje okolje: Poljub

Božje okolje: Poljub

V prenovljeni obliki je izšla peta številka revije Božje okolje v letu 2020.
»Poljub pripoveduje marsikatero zgodbo. S poljubom izrečemo prisrčno dobrodošlico, zahvalo ali spoštovanje. Kot otroka so me naučili, da kruh, ki pade na tla, spoštljivo poberem in poljubim,« v uvodniku zapiše urednica Darja Šneberger Brežnik.

»Človeka moramo najprej znati objeti z besedo in poljubiti s čustvi,« v pogovoru poudari dr. Katarina Kompan Erzar in spregovori o tenkočutnosti, ki je pri tem potrebna.

Švicarski ekseget Philippe Lefebvre piše o pomenih poljubov v Svetem pismu – v prevodu Jasmine Rihar. Preberemo lahko dve pričevanji o človeških objemih in poljubih ter pričevanje p. Karla Gržana o Božjih poljubih.

»Trpljenje, bolečina, ponižanje – to so Jezusovi poljubi,« so besede Matere Terezije v članku o svetniških poljubih Marije Krebelj. Poljube znotraj bogoslužja predstavi Cecilija Oblonšek, v anketi pa o objemih in poljubih spregovorijo s. Emanuela Žerdin, dr. Sara Ahlin Doljak, Dani Siter in Simon Purger.

Milada Kalezić piše o tem, kako ji je babica izmolila milost vere, Simon Potnik o bližini, ki je ne more zagotoviti splet, Mica Škoberne pa o skrbeh ob neoddanem plakatu. V netematskem delu lahko preberemo pričevanje Agate Hren o nosečnosti, ki jo je posvetila Mariji in Origenovo razlago Visoke pesmi.

Manca Košir v pogovoru z naslovom »Zame so molili od Rima do gore Atos« spregovori o duhovnosti, spremljanju umirajočih in nedavnem srečanju z resno boleznijo.

Dr. Bogdan Dolenc predstavi preroškega misleca kardinala Henrika Newmana. Zanimivo je razmišljanje s. Snežne Večko, da je odpuščanje težko, ker nočemo iz rok izpustiti nekaj, kar nam pripada. Lucija Čakš piše o rožnem vencu v filmskih upodobitvah, p. Ivan Platovnjak pa o tem, da Bog ni števec grehov.

Da Bog ne želi le blagoslavljati, kar smo sami domislili s posvetnimi logikami, v razlagi Očenaša zapiše upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek, na vprašanja v rubriki Osebno pa je tokrat odgovarjala Jana Lampe iz Slovenske Karitas.

Reviji božje okolje je tokrat dodana priloga Alfa in Omega, ki prinaša zanimiv pogovor z br. Lukom Modicem, ob nanizanki The Chosen (Izbrani) razmišlja o tem, koga izbira Jezus, v njej pa lahko preberemo tudi intervju z Bogom.


Cena posamezne številke je 4,90 evra. Naročnina za 6 številk Božjega okolja letno je 29,40 evra. Dvakrat letno vključuje prilogo Alfa in omega. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh