Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralna uprizoritev Sofoklove Antigone

Za vas piše:
K. C.
Objava: 11. 06. 2015 / 10:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bralna uprizoritev Sofoklove Antigone

V okviru razstave Človek, glej v Škofji Loki bo kot spremljevalni dogodek v nedeljo bralna uprizoritev Sofoklove Antigone.
V okviru velike razstave Človek, glej v Škofji Loki bo kot spremljevalni dogodek v nedeljo bralna uprizoritev Sofoklove Antigone, ki jo je prevedel Ivan Hribovšek. Knjigo je lani ponatisnila založba Družina, ki tudi sodeluje pri organizaciji velike razstave.

Bralo uprizoritev bo režirala Ksenja Geister. Doživite jo lahko v nekdanjem Nunskem samostanu v Škofji Loki, na prizorišču razstave Človek, glej, v nedelja, 14. junija 2015, ob 19. uri.

Vstop je prost, zbirajo pa prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni za spravne maše in kritje materialnih stroškov.

Vse informacije in spored spremljevalnih dogodkov, med katerimi so vodenja po razstavah, predstavitev zamolčanih avtorjev, spominska maša in komemoracija za žrtvami povojnih pobojev v Crngrobu, velika črna maša za pobite Slovence in Kyrie Eleison, najdete na povezavi (PDF).

Ilustracija: Naslovnica prve izdaje Hribovškovih pesmi v Sloveniji, Cankarjeva založba, Ljubljana 1990; navdih za risbo je Ive Šubic dobil ob branju Hribovškove pesmi Molitev: »Vse besede sem izgubil,/nem strmim v prelom svetov,/rad bi ljubil, ljubil, ljubil,/rad gradil bi svet si nov.«

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh