Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralne mišice s Silvo Karim

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 20. 04. 2015 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bralne mišice s Silvo Karim

V soboto, 9. aprila, je založba Družina znova pripravila »Bralne mišice« za otroke.

V soboto, 9. aprila, je založba Družina ponovno pripravila "Bralne mišice" za otroke. Gre za dogodke, s katerimi otroke spodbujamo k branju tako, da se srečajo s pisatelji, pesniki, ilustratorji … skratka vsemi, ki ustvarjajo knjige.
Tokratno srečanje je bilo že šesto po vrsti. Gostja je bila likovna pedagoginja, kiparka in ilustratorka Silva Karim. Leta 2010 je pri založbi Družina izšla knjiga Janez Pavel II.. Življenjepis je napisala Marija Krebelj, likovno pa je knjigo opremila prav Silva Karim.

Na dogodku so otroci imeli priložnost prisluhniti zgodbi, hkrati pa dobesedno gledati pod prste ilustratorki, ki je pred njihovimi očmi narisala nekaj prizorov iz knjige, Kristina Vrčon Jejčič pa je zgodbo brala in pripovedovala. Velike ilustracije so po končani zgodbi otroci lahko ilustrirali. Dekleta so si izbrala bolj materinski motiv, ko mama pestuje mladega Karla, fantje pa bolj vojnega, ko nacisti vkorakajo na Poljsko. Ilustracije so najprej dopolnili, nato pa še pobarvali.



Silva Karim je povedala, da tudi sama zelo rada krepi svoje bralne mišice. Predvsem zvečer, ob lepi lučki v dnevni sobi, jo knjige popeljejo v nove, neznane svetove. Televizijo prižge le takrat, ko ve, da bo na njej kakšen dober film. Sicer pa so večeri namenjeni predvsem knjigam.

Kljub mrazu in snegu, ki nas je nekatere pričakal na cesti ob povratku domov, nam je bilo po tako lepem srečanju toplo pri srcu. Hvaležni smo založbi Družina, da vsak mesec za otroke pripravi tako lepe dogodke.



Veselimo se tudi naslednjega srečanja v soboto, 9. maja, ko bo naš gost radijski in televizijski voditelj, pevec, oče, motorist, navdušen bralec … Jure Sešek. V kateri vlogi bo obiskal nas? Pridite in poglejte. Pa še koga, ki Bralnih mišic ne pozna, pripeljite s seboj!

Foto: Tatjana Splichal


Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh