Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bralne mišice z ilustratorko Marjanco Prelog

Za vas piše:
David Ahačič
Objava: 11. 01. 2016 / 14:55
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bralne mišice z ilustratorko Marjanco Prelog

Čeprav netopirji prespijo zimo, se jih je v soboto, 9. januarja v Galeriji Družina zbrala kar precejšnja jata.

Čeprav netopirji sodijo med tiste živali, ki ne obožujejo zime in jo vztrajno prespijo, se jih je v soboto, 9. januarja dopoldne v Galeriji Družina na Krekovem trgu zbrala kar precejšnja jata. Resda papirnatih, a vendarle. Zgibane figurice teh krilatih živalic so nastajale pod prsti udeležencev tokratnih Bralnih mišic in pod domiselnim vodstvom ilustratorke Marjance Prelog.



Ilustratorka, mojstrica živalskih podob, sodeluje tudi z uredništvom Mavrice, tokrat pa je pred otroki in njihovimi starši predstavila svojo ljubezen do ustvarjalskega poklica ter zahtevno pot, ki jo vodi od raziskovanja živalskega sveta prek skiciranja do končne upodobitve. Ana Splichal, moderatorka ustvarjalne delavnice, je prebrala tudi zgodbo o netopirju in lastovici iz knjige Živali nam govorijo (založba Družina), ki jo je ga. Prelog ilustrirala, napisala pa Polona Škrinjar.



Bralne mišice skušajo otrokom in staršem vsako prvo soboto v mesecu odkriti skrite kotičke sveta in naše domišljije, zato smo prepričani, da bo tudi naslednje srečanje potešilo vašo radovednost. V soboto, 6. februarja nas bo ob 10. uri v Galeriji Družina obiskal frančiškan p. Peter Lavrih in nas ob Svetopisemskem atlasu za otroke popeljal po Sveti deželi. Prijazno vabljeni!

foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh